artikel

Platinum Protector rekent in voordeel dealers

Onderdelen & Accessoires

Platinum Protector rekent in voordeel dealers
De CST Platinum Protector wordt in de markt gezet voor een consumentenadviesprijs van € 36,95. De Platinum Protector heeft een hoge marge in vergelijking met concurrerende merken. Foto: CST

De verkoop van de CST Platinum Protector is niet alleen verstandig om klanten te vriend te houden, omdat zij zich verzekerd weten van hoogwaardige lekbestendige fietsbanden. De verkoop is extra interessant dankzij de gunstige marge, waarmee CST deze banden in de markt zet.

De verkoop van fietsbanden wordt in de fietsenbranche niet voor niets het ‘zwarte goud’ genoemd. Deze productgroep is altijd al een interessante omzetmaker geweest, die een positieve bijdrage levert aan het rendement van een fietsenzaak. Daarom verdienen fietsbanden het ook om goed in de winkel gepresenteerd te worden.

Verstandig advies

Het assortiment aan fietsbanden is in een fietsenzaak meestal veelzijdig te noemen. Zo veelzijdig dat consumenten een goed advies van de dealer kunnen gebruiken. Ondernemers die fietsbanden verkopen, doen er verstandig aan om in hun advies de CST Platinum Protector voor het voetlicht te brengen. Niet alleen vanwege de producteigenschappen van deze nieuwe band, maar zeker ook vanuit omzet technische overwegingen.

Oplopend voordeel

De CST Platinum Protector wordt in de markt gezet voor een consumentenadviesprijs van € 36,95, maar heeft een dealer inkoopprijs van rond de € 15,65. Daarmee heeft de Platinum Protector de hoogste marge in vergelijking met concurrerende merken. Dat horen we terug van dealers,” zegt Bob Duis van Cheng Shin Tire Benelux. “En het voordeel loopt nog op tot zeker € 40,- bij afname van een rol CST Platinum Protector (25 stuks).”

Reageer op dit artikel