artikel

Eigen idee leidt tot nieuw concept

Onderdelen & Accessoires

Eigen idee leidt tot nieuw concept
De ontwikkeling van dit concept heeft wel een jaar in beslag genomen. In samenwerking met CST in China zijn er samples gemaakt van dit concept en de banden werden voor het eerst gepresenteerd op de Eurobike 2014. Foto: CST

In het streven om tot een nieuwe band te komen met een verhoogde lekbestendigheid heeft Bob Duis het basisidee zelf bedacht dat uiteindelijk geleid heeft tot de CST Platinum Protector.

Over het ontwikkelingsproces van de CST Platinum Protector is Bob Duis heel nuchter. “Feitelijk zijn fietsbanden in principe allemaal hetzelfde. Je raakt maar met een paar millimeter rubber de weg en daar voeg je materiaal aan toe dat lekrijden voorkomt. We wilden met een ander concept komen dan anderen. Daarom beperkten we ons tot een antileklaag van 3 mm, die meeveert als er iets in de band prikt. En als er toch iets doorheen komt, dan wordt dat voorwerp tegengehouden door een dunne maar sterke geweven laag. Dat was het oorspronkelijke idee wat we bedacht hadden”, licht Duis toe.

Testwinnaar

De ontwikkeling van dit concept heeft wel een jaar in beslag genomen. In samenwerking met CST in China zijn er samples gemaakt van dit concept en de banden werden voor het eerst gepresenteerd op de Eurobike 2014. Toen lagen de banden nog niet in de winkel. “Het Duitse fietsblad RADtouren wilde een bandentest doen en toen hebben ze een aantal banden van ons in de test meegenomen. En wat denk je: onze band kwam meteen als beste uit de test. Dat heeft alles wel een enorme boost gegeven.”
Kort na de testuitslag is een toepasselijke naam voor het concept bedacht en in de markt gezet als CST Platinum Protector. Inmiddels zijn de banden in de brochure opgenomen en ook al aan de vakhandel uitgeleverd.

 

Reageer op dit artikel