artikel

Velofollies 2015

Onderdelen & Accessoires

Velofollies 2015
Bij Oneway Distribution op Velofollies zijn onder meer Race Face-producten te zien.

Velofollies gaat over ruim een week van start. De beurs in Kortrijk is van vrijdag 16 tot en met zondag 18 januari. Met meer dan 275 exposanten is het hallencomplex van de volgende editie van Velofollies tot de nok gevuld. Exposanten tonen hun nieuwste producten, zoals Oneway Distribution dat zijn nieuwe merken Race Face en Easton showt.

Voor is het eerst zullen de producten van het Canadese merk Race Face Performance Products en Easton Cycles tijdens Velofollies te zien zijn. Race Face produceert al meer dan 20 jaar top-of-the line fietsonderdelen, -kleding en -protectie. Easton levert een compleet arsenaal carbon- en aluminium wielsets en componenten en bestaat sinds 1984. Beide merken worden sinds juni 2014 exclusief gedistribueerd door OWD in de Benelux.

Kleding, accessoires en onderdelen

“Ook dit jaar hebben we een mooie collectie aan kleding, accessoires en onderdelen om te laten zien aan het Velofollies.  Natuurlijk onze nieuwe merken waaronder Race Face en Easton. Beide innovatieve merken die producten produceren en leveren die opvallen vanwege de baanbrekende innovaties, toegepaste technologieën en ongekende mogelijkheden. We zijn dan ook zeer trots dat we twee van deze prachtige en eigenzinnige merken in onze portfolio hebben,” aldus OWD accountmanager Sander Bouwens.

Next SL

Race Face introduceert met de Next SL, het lichtste crankstel ter wereld. Ontworpen, getest en vervaardigd op de thuisbasis in Vancouver, Canada. Next SL is voorzien van holle crankarmen doordat onnodig materiaal weggelaten is. Er is gebruik gemaakt van het nieuwe Race Face Cinch System. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk om één tandblad direct op de trapas te monteren. De spider is te vervangen op dit crankstel waardoor er een ongekend aantal combinaties van tandwielen mogelijk is. De spindel van dit crankstel heeft een diameter van 30 mm en is gemaakt van CNC gefreesd aluminium. Resultaat is een lichtgewicht en zeer sterk product. Met een gewicht van 545 gram, het meest lichtgewicht en veelzijdige crankstel op de markt.

Turbine Cinch crank

Ook zal de volledig vernieuwde Turbine Cinch Crank te zien zijn. De meest opvallende verandering is de toepassing van het Race Face Cinch System. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk om één tandblad direct op de trapas te monteren. Mountainbikers die toch liever met een dubbel of driedubbel voorblad willen rijden, kunnen dit realiseren door een aluminium spider te installeren. Eén van de voordelen van dit nieuwe systeem is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Ook de armen van de crank zijn vernieuwd, de scherpe randen van het eerdere model zijn vervangen door rondere vormen. Waar mogelijk is er materiaal weggelaten waardoor het gewicht van de crank opzienbarend lichtgewicht is. Gewicht (32t ring, geen BB): 626 gram.

Easton Cycling wielsets

Easton Cycling, waarvan de distributie sinds juni 2014 exclusief in handen is van OWD binnen de Benelux, zal eveneens te zien zijn. Easton levert een compleet arsenaal carbon-en aluminium wielsets en componenten. Een van de belangrijkste veranderingen in de nieuwste Easton wielsets zijn de innovatieve Echo naven. Elk aspect van de Easton Echo naven is ontworpen om de levensduur van de lagers te verbeteren, gewicht te besparen en stijfheid te vergroten. Easton is helemaal opnieuw begonnen met ontwerpen en heeft elk component opnieuw ontwikkeld: van de lagers tot de bewerkingsmethode, spaakaanhechting aan de naaf, hoekcontactlagers, de aanhechtingsmethode en aangrijppunten. Het resultaat is ongekende duurzaamheid en superieure krachtoverdracht.

Oneway Distribution presenteert zijn stand in hal 4, standnummer 4102. Naast Easton en Race Face zullen ook Liteville, Syntace en Spiuk te zien zijn.

Reageer op dit artikel