artikel

Bobike verwacht veel van de One

Onderdelen & Accessoires

Bobike verwacht veel van de One
Volgens Marlous de Wit, de nieuwe marketing- en communicatiemanager van Verduin Agency, is de Bobike One een 100% Hollands kinderzitje.

Vanaf februari volgend jaar lanceert Polisport de Bobike One op de markt, maar de Nederlandse dealers kunnen de zitjes nu al zien op het Kruitbosch Bike Event. Volgens Marlous de Wit is het nog steeds een 100% Hollands kinderzitje.

Polisport is als Portugese producent sinds vorig jaar de nieuwe eigenaar van Bobike, nadat Dremefa in de problemen kwam. Sindsdien is er niet stil gezeten en is een nieuw kinderzitje ontworpen waarmee marktaandeel terug gewonnen moet worden. “Het fietsstoeltje wordt geproduceerd in Portugal maar het heeft wel een 100% Nederlands ontwerp. Het zitje is moderner en is voorzien van een EPA-zitting,” laat De Wit weten. “Het is zacht en waterafstotend materiaal, vergelijkbaar met dat van Crocs, dat geen vocht opneemt. We gaan het zitje op de markt brengen in zes verschillende kleuren. In ieder geval in zwart, grijs en wit, aangevuld met enkele modieuze kleuren.” Volgens De Wit worden deze zitjes op het prijsniveau van de Bobike Classic gepresenteerd. Het is de bedoeling dat de Bobike One volgend jaar geleidelijk aan de Classic gaat vervangen.

Nederlandse marketing

Verduin Agency is de Nederlandse agent van Polisport en als zodanig met een Bobike stand op het Kruitbosch Bike Event vertegenwoordigd. Sinds een maand is Marlous de Wit daar in dienst als marketing- en communicatiemanager.

Daarmee keert ze weer terug in de Nederlandse fietsenbranche, na een kort uitstapje in de cosmeticabranche. De Wit had daarvoor 15 jaar bij Bikeurope mee gewerkt aan de opbouw van Trek op de Nederlandse markt. “Door een reorganisatie moest ik helaas weg en vond ik gelukkig vlot een nieuwe marketingjob in de cosmetica, maar dat was toch niet mijn wereld. Daarom ben ik blij dat ik dankzij Verduin weer terug ben. Bobike wordt tegenwoordig weliswaar in Portugal geproduceerd, maar de producten hebben onverminderd een Nederlandse uitstraling en met een Nederlandse marketing op de markt gebracht. Daar houd ik me nu mee bezig,” zegt De Wit. “Ik krijg hier veel leuke reacties van dealers. Daarom is het ook zo leuk om weer terug te zijn in de markt.”

Reageer op dit artikel