artikel

Shimano Benelux: ondersteuning op winkelvloer

Onderdelen & Accessoires

Shimano Benelux: ondersteuning op winkelvloer
Shimano Benelux introduceert nieuwe wandpresentaties voor schakelgroepen en wielen.

Shimano Benelux houdt momenteel zijn dealershows in het Sport Business Center Leusden en in de eigen showroom in Mechelen (B). Uit de presentatie van nieuwe producten voor 2015 blijkt hoe belangrijk Shimano fysieke retail vindt. Niet alleen door fraaie en functionele presentaties op de winkelvloer uit te rollen, maar ook in het strategisch meedenken en adviseren van de ondernemer zodat die zoveel mogelijk rendement uit zijn onderdelen- en accessoiresverkoop krijgt.

Daarmee wil Shimano Benelux de retailer in de volle breedte ondersteunen. Ruud van Dorst, sales manager retail Nederland: “We denken mee over de totale meters in de winkel. Samen met de ondernemer bekijken we hoe we deze het meest rendabel krijgen. Leidend daarbij is presentatie op productcategorie. Dat betekent dat je bijvoorbeeld naast de merken die Shimano Benelux voert ook ruimte geeft voor andere merken. We volgen hierbij het voorbeeld van de supermarkt, één merk is leidend in het schap, maar alleen in combinatie met andere merken wordt het schap het meest rendabel.”

One-stop-shop

City&Trekking producten maken al een jaar of zes onderdeel uit van het Shimano Benelux produtprogramma, dat natuurlijk in de kern al bestaat uit de sterke Shimano componenten, waaronder de Nexus naven en de recent geïntroduceerd SHIMANO STEPS aandrijflijn voor E-bikes. Vorig jaar heeft het een boost gekregen met een uitbreiding van het merkenportfolio dat bestaat uit merken als Basil, Bobike, AIM Bike Parts, PRO, Michelin en SportTourer zadels. Voor extra ondersteuning van de dealer op dit vlak is sinds vorig jaar ook een gespecialiseerd verkoopteam voor City&Trekking actief. Van Dorst: “Shimano Benelux heeft het imago vooral een sportief gerichte distributeur te zijn. Door de recente uitbreiding op productniveau en met een gespecialiseerd team is deze veronderstelling inmiddels achterhaald. Met ons brede city- en trekking assortiment zijn we voor de dealer nog meer een ‘one-stop’-partner, de totaalleverancier waar ze voor al hun productgroepen terecht kunnen.”
In het oktobernummer van Tweewieler leest u meer over de dealerondersteuning en nieuwe producten van Shimano.

Reageer op dit artikel