artikel

Yepp steunt Oxfam Novib

Onderdelen & Accessoires

Yepp steunt Oxfam Novib
Oxfam Novib werkt samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet.

Het Yepp-team heeft recentelijk gekozen om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen. Directeur Michael Krechting: “Naast het realiseren van onze bedrijfseconomische doelstellingen, vinden wij het als Yepp-team ook belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld.”

“Wij vinden het als bedrijf niet alleen belangrijk om goede en mooie producten en diensten te leveren maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Maar dankzij deze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen op deze wijze met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Voor ons is het bedrijvenambassadeurschap van Oxfam Novib een adequaat en succesvol platform om onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen,” aldus Krechting.

Microkrediet

Oxfam Novib werkt samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Tom van der Lee, Directeur campagnes Oxfam Novib: “Bij alles wat Oxfam Novib doet, gaan we uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land.”

Reageer op dit artikel