artikel

Oplossing voor hoge kogeldruk door e-bikes

Onderdelen & Accessoires

Oplossing voor hoge kogeldruk door e-bikes
Oplossing van Nederlandse aanhangwagen producent Astorc: Trailer2bike, inklapbare trailer voor twee elektrische fietsen.

Steeds vaker wordt het probleem geconstateerd dat mensen een elektrische fiets hebben gekocht en er vervolgens achter komen dat deze elektrische fiets niet zomaar op de fietsendrager mee kan vanwege het overschrijden van de kogeldruk. Nederlandse aanhangwagen producent Astorc komt met de oplossing.

Grote middenklasse auto’s kunnen een kogeldruk aan van ongeveer 75 kilo maar bij de meeste kleinere en hybride auto’s is dat maar 50 kilo. Met twee elektrische fietsen op de fietsendrager is het totaalgewicht al snel te hoog. Een te hoge kogeldruk belast de vering en de trekhaak van de auto te zwaar. Dit zorgt er voor dat het rijcomfort afneemt en dat de druk op de voorwielen vermindert. Hierdoor kan het stuurgemak drastisch omlaag gaan en de auto doorslippen. Bovendien ervaren veel autorijders dat de zware fietsen met de fietsdrager op de trekhaak slingeren.

Regelgeving

De kogeldruk mag nooit meer zijn dan de fabrikant van de trekhaak voorschrijft. De fietsendrager en de fietsen die hierop worden gemonteerd bepalen samen de kogeldruk. In artikel 5.18.7 van Regelgeving Voertuigen wordt gesteld dat: “Mag de door de fabrikant van de trekhaak vastgestelde maximale verticale last onder de koppeling niet worden overschreden; indien de trekhaak hieromtrent geen gegevens vermeldt, mag de verticale last niet meer dan 75 kilogram bedragen.”

Oplossing: de Trailer2bike

Kortom, het is simpelweg niet toegestaan te zware dingen op uw trekhaak vervoeren. De Nederlandse aanhangwagen producent Astorc komt met de oplossing: de Trailer2bike, een inklapbare trailer voor twee elektrische fietsen. Astorc is ontwerper, producent en leverancier van inklapbare trailers. Astorc heeft een netwerk van dealers en een eigen showroom in Pijnacker.

Makkelijk inklapbare constructie

Doordat het gewicht van de fietsen bij de Trailer2bike niet alleen op de trekhaak, maar voornamelijk op de trailer rust, kan men veilig met elke auto de weg op. Dankzij de makkelijk inklapbare constructie, kan de Trailer2bike staand worden geparkeerd en neemt daardoor net zoveel ruimte in beslag als een elektrische fiets. De Trailer2bike is 360 graden wendbaar door middel van een vierwielig onderstel. DeTrailer2bike is makkelijk op te bergen in de schuur, in een kast of onder de trap. De Trailer2bike neemt 80 procent minder ruimte in beslag dan een normale aanhangwagen of trailer.

RDW-goedgekeurd

Astorc is de een van de eerste producenten die een inklapbare trailer voor het vervoer van elektrische fietsen op de markt brengt. Alle trailers zijn voorzien van een uniek chassisnummer en worden geleverd met corresponderend CoC; het EG-Certificaat van Overeenstemming. De Trailer2bike is niet alleen RDW-goedgekeurd, maar ook gebouwd met de beste materialen en voorzien van een hoogwaardige afwerking.

Reageer op dit artikel