artikel

OWD exclusieve Benelux-distributeur Race Face

Onderdelen & Accessoires

OWD exclusieve Benelux-distributeur Race Face
Race Face is een eigenzinnig Canadees merk dat fietsonderdelen, fietskleding, en fietsbescherming biedt.

Oneway Distribution is vanaf juni 2014 de exclusieve distributeur voor de Benelux van het Canadese Race Face Performance Products. Met deze uitbreiding biedt het bedrijf een nog bredere scala aan benodigdheden die sportfietsers verlangen. Dit geldt voor zowel kleding als fietsonderdelen en protectie op de fiets.

OWD accountmanager Sander Bouwens: “Race Face is al jaren een gevestigde naam binnen de fietswereld. We zijn dan ook zeer trots dat we dit prachtige en eigenzinnige merk met fietsonderdelen, -kleding en –bescherming aan onze portfolio mogen toevoegen. Dealers kunnen vanaf nu pre-orders plaatsen bij ons. De producten zullen deze zomer voor onze dealer ook in onze shop.o-w-d.nl beschikbaar zijn. Onze ruime ervaring in de branche maakt ons tot een betrouwbare partner voor de dealer.”

Canada als thuisbasis

Race Face Performance Products, gevestigd in Vancouver, Canada, ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar top-of-the-line fietsonderdelen, -kleding en –bescherming. Race Face is een internationaal fietsmerk dat wereldwijd distribueert in meer dan 40 landen en samenwerkt met een scala aan multidisciplinaire, professionele atleten en organisaties. De rijders ontwerpen en testen in Noord Vancouver’s befaamde ‘Shore’. Met een dergelijk terrein als testgebied, kun je er zeker van zijn dat de Race Face producten de zwaarste omstandigheden hebben doorstaan.

Turbine Cinch Crank vernieuwd

Race Face lanceerde onlangs de volledig vernieuwde Turbine Cinch Crank. De meest opvallende verandering is de toepassing van het Race Face Cinch System. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk om één tandblad direct op de trapas te monteren. Mountainbikers die toch liever met een dubbel of driedubbel voorblad willen rijden, kunnen dit realiseren door een aluminium spider te installeren. Een van de voordelen van dit nieuwe systeem is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Ook de armen van de crank zijn vernieuwd, de scherpe randen van het eerdere model zijn vervangen door rondere vormen. Waar mogelijk is er materiaal weggelaten waardoor het gewicht van de crank opzienbarend lichtgewicht is. Gewicht (32t ring, geen BB): 626 gram.

Reageer op dit artikel