artikel

Duurzame fietstassen van Basil

Onderdelen & Accessoires

Duurzame fietstassen van Basil
Basil shopping bags dragen bij aan de doelstelling om de berg aan plastic wegwerptassen te verminderen.

Europa heeft genoeg van de plastic wegwerptas. Binnen vijf jaar moet het aantal tasjes met 80 procent zijn gereduceerd. Basil, fabrikant van hippe fietstassen en –accessoires, speelt in op deze trend naar duurzaamheid met robuuste tassen die lang meegaan.

Niet iedere consument bedenkt zomaar even een oplossing voor het mondiale plasticprobleem zoals de Delftse student Boyan Slat en zijn briljante plan om de plasticsoep in zee aan te pakken. Gelukkig hoeft dat ook niet. Op kleinschalig niveau kan iedereen een bijdrage leveren aan de oplossing van dit vreselijke probleem. De duurzame fietstassen van Basil gaan lang mee. Zo hoef je nooit meer een plastic wegwerptas te kopen in de winkel. Directeur Marthijn van Balveren van Basil: “Onze shopping bags zijn hip, functioneel, duurzaam en goed voor het milieu. Shopping fun gegarandeerd! En ze zijn ook nog eens goed voor de eigen portemonnee, want de trend is dat er steeds vaker voor een plastic tas betaald moet worden in de winkel.”

Zero Plastic Week

Het groeiende bewustzijn van het mondiale plasticprobleem is een hoopgevende ontwikkeling, die tal van initiatieven heeft doen ontstaan. Tijdens de Zero Plastic Week in juni werden consumenten uitgedaagd om één week lang geen plastic te kopen. Een fantastische manier om een bijdrage te leveren aan een schoon leefmilieu en de hoeveelheid plastic in de oceanen te verminderen.

Europees Parlement

Ook het Europees Parlement heeft de kwestie hoog op de agenda staan. Janez Potocnik, Europees Commissaris voor Milieu: “Vijftig jaar geleden was het ondenkbaar dat we een tas slechts eenmaal zouden gebruiken. Nu gebruiken we een plastic tas een paar minuten en vervolgens vervuilt die het milieu jarenlang.” Van de honderd miljard tasjes die jaarlijks in Europa worden gebruikt, eindigen er acht miljard als zwerfafval.

Designshoppers

Het Europees Parlement laat de lidstaten vrij in de manier waarop zij het gebruik van plastic tasjes willen ontmoedigen maar geeft zelf de voorkeur aan ‘beprijzen’. Winkeliers kunnen geld vragen voor een plastic tas en zo de afname beperken. De meeste supermarkten doen dit al. In de detailhandel is gratis weggeven vaak nog de norm. Dat plastic tasjes eruit gaan is een kwestie van tijd. Maar je moet wel je spullen meenemen. Nou, investeer in een hippe fietstas van Basil. Keuze is er voldoende. De series Basil Bloom en Basil Blossom zijn er in allerlei hippe bloemenprints en beschikbaar als schoudertas, dubbele fietstas of shopper. Stuurtassen, zadeltassen, designshoppers en manden van Basil zijn er in allerlei kleuren en uitvoeringen. It’s all in the bag.

Reageer op dit artikel