artikel

Tijdritequipment bij Wolvenberg

Onderdelen & Accessoires

Tijdritequipment bij Wolvenberg
De fi’zi:k Tritone is speciaal ontworpen voor triatleten en tijdrijders.

Wolvenberg biedt een compleet gamma high speed race wear voor professionele tijdritrijders en ambitieuze recreanten. Voor een compleet overzicht van al deze snelle producten heeft Wolvenberg het High Speed Race Wear inspiratieboek gemaakt.

Lazer zegt met de WASP de snelste tijdrithelm op de markt in huis te hebben. WASP staat voor WAtt Saving Performance. De verbluffende aerodynamica (2 tot 4 watt verschil tov de eerstvolgende concurrenten) zorgt bij een proloog van 7km voor een winst van 2 seconden. Bij een doorsnee tijdrit van 40km zou de tijdwinst al oplopen tot 12 seconden. Toch werd er bij de ontwikkeling niet enkel aan aerodynamica gedacht. Ook comfort stond hoog op de agenda. Zo kan het vizier ook aangepast worden om koele luchtstroom binnen te halen. Het autofit systeem staat dan weer garant voor een subliem aanpassende helm.

Als op je lijf geschilderd

Castelli’s Body Paint 3.0 speedsuit is waarschijnlijk het snelste pak uit het profpeloton. Het is het resultaat van zeer intensieve research en ontwikkeling. Het start met CFD (Computational Fluid Design) modelling, gevolgd door intensieve patroon engineering en stoffenonderzoek. Eens het prototype klaar is, nestelt Castelli zich in de windtunnel en test het uitgebreid op de weg. Castelli’s Body Paint 3.0 speedsuit is nu voor de gewone consument beschikbaar. Dankzij continue verbeteringen in het geheime speed lab van Castelli werd het 3.0 tijdritpak nog een keer 15 watt sneller dan zijn voorganger. Helemaal af wordt het met de aero speed glove.

fi’zi:k tijdritzadels

Speciaal voor deze zware discipline heeft fi’zi:k de Ares ontwikkeld. De vorm van dit tijdritzadel zorgt voor langere beenslagen, waardoor er meer kracht in een slag zit. Het uiterlijk is geïnspireerd op Ying en Yang. De fi’zi:k-renners zullen dus goed gebalanceerd op hun fiets zitten.
Fi’zi:k heeft nog een ander zadel in zijn tijdrit gamma. De Tritone is speciaal ontworpen voor triatleten en tijdrijders. De bijzondere vorm van het zadel, met verkorte neus en anatomische opening, zorgt voor maximaal fietscomfort.

High speed race wear

Al deze producten zijn maar het topje van de ijsberg. Voor een compleet overzicht van al onze snelle producten kan u steeds ons High Speed Race Wear inspiratieboek raadplegen.

Reageer op dit artikel