artikel

Vrolijke fietskussens uit Kenia

Onderdelen & Accessoires

Vrolijke fietskussens uit Kenia
De BodaBoda fietskussens met vrolijke en trendy designs zijn beschikbaar in twee maten.

BodoBoda is een vrolijk kussen voor achterop de fiets, dat een comfortabele rit biedt voor elke passagier. De vrolijke en stijlvolle kussens zijn met de hand gemaakt door zelfstandige ondernemers in Kenia. Zij ontvangen hiervoor een eerlijke prijs. De fietskussens van BodaBoda verschijnen medio mei in de Nederlandse fietsspeciaalzaken en worden exclusief verspreid door groothandel AGU.

De fietskussens zijn beschikbaar in twee verschillende maten en bieden een comfortabele rit achterop voor jong en oud. Door de opvallende designs zijn ze een vrolijke en stijlvolle aanvulling op elke fiets. Ieder kussen is met de hand gemaakt door Moses en zijn team in Kisumu, Kenia.

Verbastering van Border border

Daar, op de grens met Uganda, vindt de BodaBoda zijn oorsprong. Tussen de grenzen lag een strook land waar geen gemotoriseerd vervoer mogelijk was. Fietstaxi’s met kussens achterop verplaatsten de reizigers van de ene naar de andere grenspost. Om de aandacht van klanten te trekken riepen de chauffeurs: ‘Border-Border’, wat in het Swahili al gauw verbasterde tot ‘BodaBoda’.

Trendy designs

Nu worden deze kussens naar Nederland gehaald in allerlei vrolijke en trendy designs. Robin Quax, mede-oprichter van BodaBoda, hierover: “Toen ik tijdens één van mijn reizen in Kenia gebruik maakte van een fietskussen was ik op slag verliefd. Ineens werd achterop een fiets zitten een prettige ervaring. Alle opvallende kleuren zorgden bovendien voor een vrolijk straatbeeld. Wij zijn blij en trots dat we deze kussens nu naar Nederland kunnen halen en hiervoor een eerlijke prijs betalen aan de makers.”

Twee maten

BodaBoda fietskussens zijn beschikbaar in twee maten. De Koter is het kindermodel en uitstekend te combineren met een rugsteuntje en voetsteunen. De Kanjer bestrijkt de gehele bagagedrager en is geschikt voor jong en oud. Beide modellen zijn eenvoudig achterop elke bagagedrager te monteren en lastig te stelen.

Reageer op dit artikel