artikel

VAUDE viert 40-jarig bestaan

Onderdelen & Accessoires

VAUDE viert 40-jarig bestaan
VAUDE viert 40-jarig bestaan met Aqua Back 40 Years.

Dit jaar bestaat het Duitse VAUDE precies 40 jaar. Een mijlpaal die onder andere wordt gevierd met een speciale fietstas: de Aqua Back 40 Years. Deze functionele waterdichte achterfietstas met rolsluiting toont op perfecte wijze waar VAUDE voor staat: kwaliteit en functionaliteit gecombineerd met klimaatneutrale en PVC-vrije productie in Duitsland.

De Aqua Back 40 Years is een functionele fietstas voor aan de bagagedrager en is voorzien van een waterdichte rolsluiting. Daardoor is het volume van de tas gemakkelijk aan te passen, terwijl een waterdichte bescherming van de inhoud gegarandeerd blijft. De vrolijke print vergroot het fietsplezier en de reflecterende elementen bieden extra veiligheid, terwijl de afneembare schouderband juist voor extra draagcomfort zorgt. De jubileumfietstas zal vanaf mei 2014 in gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn in de kleuren Black/Dove en Apple Green/Black. De VAUDE Aqua Back 40 Years heeft een adviesverkoopprijs van € 115,00.

‘Made in Germany’

De PVC-vrije fietstassen van VAUDE worden gemaakt in de eigen productiefaciliteit in het zuiden van Duitsland. De productie is hier volledig klimaatneutraal en voldoet dan ook niet alleen aan de strenge Bluesign-standaard, maar beschikt ook over de Europese EMAS certificaten. Door in Duitsland te produceren kan bovendien aan de hoogste kwaliteitseisen worden voldaan. Daarnaast biedt productie zo dichtbij de afzetmarkt het bijkomende voordeel dat transportlijnen kort zijn en dus minder impact hebben op het milieu. Niet in de laatste plaats biedt het werkgelegenheid aan de lokale bevolking van de regio waar VAUDE 40 jaar geleden ontstond in een klein schuurtje aan de voet van de Alpen.

Reageer op dit artikel