artikel

Nieuwe Shimano XTR-groep

Onderdelen & Accessoires

Nieuwe Shimano XTR-groep
Shimano XTR M9000 Trail.

Het mountainbiken is sinds de vorige XTR introductie in 2010 snel geëvolueerd. Shimano signaleerde verschillende differentiaties in het mountainbiken voor de wielmaten en rijstijlen. De nieuwe Shimano XTR M9000 groep is ‘rider-tuned’ en staat garant voor het behoud van een goede cadans op een geaccidenteerd terrein.

Competitieve cross country rijders worden gedreven door fysieke inspanningen, terwijl Enduro fietsers zich meer richten op technische uitdagingen. Beide disciplines hebben overeenkomsten waardoor ze zich onderscheiden van recreatief trail niveau. Shimano’s nieuwe XTR biedt op dit competitieve niveau alle mogelijkheden.

Ritme behouden

Ritme is de essentie van een soepele krachtoverbrenging, een uitgekiende versnellingskeuze is daarbij essentieel. De CS-M9000 11-speed 11-40T cassette heeft het breedste en meest uitgebalanceerde bereik dat Shimano tot nu toe heeft geproduceerd. Dankzij de ‘rhythm step’ progressie biedt XTR optimale, schokvrije schakelacties van de ene versnelling naar de volgende. Het helpt de fietsers energie te besparen en zorgt ervoor dat ze in de flow blijven op trail routes.

Premium 11-speed ketting

Shimano introduceert ook een nieuwe premium 11-speed ketting, de CN-HG900-11, voorzien van HG-X11 speciaal asymmetrisch vormgegeven schakels en voorzien van de nieuwe SIL-TEC oppervlakbehandeling, waardoor deze nog beter functioneert.

Voor alle rijstijlen

Het Shimano ‘rider-tuned’ concept heeft de tandwielcombinaties als basis, XTR M9000 biedt voor alle rijstijlen en typen mountainbikes het juiste verzet. De 1×11 aandrijflijn is de beste optie voor ervaren competitieve cross country of enduro rijders. Als je competitief bent maar ook flexibel wilt zijn in de versnellingsmogelijkheden dan is 2×11 de beste keuze. Voor degenen die een all-round fiets wensen om trail routes en beklimmingen te trotseren heeft Shimano de veelzijdige 3×11 aandrijflijn ontwikkeld.
De XTR M9000 groep wordt verder gecompleteerd met specifieke crankarmen, wielen, remmen, shifters, en Shadow derailleur.

Reageer op dit artikel