artikel

Onderdelenproducent Herrmans bestaat 55 jaar

Onderdelen & Accessoires

Onderdelenproducent Herrmans bestaat 55 jaar
Herrmans CEO Reijo Tiuraniemi heeft een duidelijke visie over de koers van zijn bedrijf voor de komende jaren. Naast focus op meer verlichtingsproducten en kettingkasten, richt het zich op coproducties met Europese fietsfabrikanten.

De Finse fietsonderdelenproducent Herrmans levert grips, reflectoren, verlichting, kettingkasten en velglinten, zowel voor de eerste montage als after market. De focus ligt de komende jaren meer op verlichting en kettingkasten, maar grips en velglinten blijven zeker ook in het assortiment.

Deze koerswijziging werd vorige week kenbaar gemaakt tijdens de viering van het 55-jarig bestaan van Herrmans. CEO Reijo Tiuraniemi heeft een duidelijke visie op waar hij de komende jaren met zijn bedrijf naartoe wil. Herrmans produceert naast fietsonderdelen ook zware verlichtingssystemen voor bouw- en mijnbouwmachines. Naast groei in verlichtingsproducten en kettingkasten, is een belangrijk doel meer coproducties op te zetten met Europese fietsfabrikanten.

Partnerships met fietsfabrikanten

Tiuraniemi maakte kenbaar dat ook de resultaten van Herrmans  enigszins onder druk staan door de malaise op de Europese markt voor fietsen. De gezamenlijke productontwikkeling met fietsfabrikanten is daarentegen significant toegenomen in 2013. Met diverse fabrikanten werden grote coproducties opgezet.

R&D kerncompetentie

Om zo efficiënt mogelijk met dergelijke coproducties om te kunnen gaan, heeft Herrmans zijn Research en Development (R&D) tot kerncompetentie van het bedrijf gemaakt. De R&D divisie heeft een eigen manager en beschikt over drie werktuigbouwkundigen, en ingenieurs met kennis en kunde op het gebied van elektronica, verlichtingstechnologie en productietechniek, en een eigen ontwerper. Daarmee is de R&D-afdeling uitstekend toegerust voor meer coproducties met fietsfabrikanten.

Nieuwe producten

Naast investeringen in R&D heeft Herrmans ook aanzienlijk geïnvesteerd in machines voor het testen van verlichting. De Finse onderneming beschouwt verlichting voor fietsen en vooral e-bikes als strategische producten. Dezelfde focus geldt voor kettingkasten. Het bedrijf, dat 50 miljoen kunststof onderdelen per jaar produceert, is compleet ingesteld op de productie van deze productgroepen. Als uitvloeisel hiervan zal Herrmans op Eurobike 2014 een nieuwe kettingkast laten zien die geschikt is voor Bosch middenmotoren. Op deze grootste fietsenbeurs wereldwijd zullen ook twee innovatieve koplampen worden gelanceerd.

Flexibiliteit in levering

Naast R&D ziet Herrmans leveringsflexibiliteit als tweede kerncompetentie. Een doorlooptijd van 1 tot 3 weken is gegarandeerd voor de meeste producten (en kleurvariaties) uit voorraad leverbaar. Om Europese klanten beter en sneller te kunnen bedienen, opende Herrmans vorig jaar een verkoopkantoor in Duitsland, van waaruit ook de Nederlandse markt wordt bediend. Bij de Finse onderdelenproducent werken 180 medewerkers. De productie wordt gedaan in een drieploegendienst.

Reageer op dit artikel