artikel

Shimano introduceert draadloze Di2 unit

Onderdelen & Accessoires

Shimano introduceert draadloze Di2 unit
De draadloze unit biedt Di2-gebruikers nieuwe mogelijkheden om hun Di2 gegevens via een fietscomputer zichtbaar te maken.

Om de mogelijkheden van Di2 elektronische schakelen verder uit te breiden, introduceert Shimano een draadloze Di2 unit voorzien van het nieuwe Shimano D-Fly Data Management systeem. Deze draadloze unit biedt Di2 gebruikers nieuwe mogelijkheden om hun Di2 gegevens via een fietscomputer zichtbaar te maken.

De Di2 draadloze unit is een compacte draadloze zender die compatibel is met Dura-Ace 9070, Ultegra Di2 6870 en Ultegra 6770 E-tube schakelsystemen. De SM-EWW01 wordt eenvoudig aangesloten op de E-tube kabels en sluit naadloos aan op Di2 uitgeruste fietsen die voorzien zijn van een draadloos fietscomputer. Shimano D-Fly verzendt de gegevens via een eigen ANT draadloos protocol en maakt het mogelijk om rijders zijn huidige Di2 versnelling, de levensduur van de batterij en de voor een fietscomputer gebruikelijke gegevens weer te geven. De nieuwe Di2 draadloze unit wordt met dezelfde batterij gevoed als het elektronische schakelsysteem.

Compatibel met Shimano D-Fly

De nieuwe PRO SCIO ANT+ fietscomputer is compatibel met het Shimano D-Fly systeem. Deze draadloze Di2 fietscomputer is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Andere fietscomputers waaronder de Mio Cyclo™ serie zullen in het eerste kwartaal van 2014 volgen. De draadloze Di2 SM-EWW01 unit is zeer klein, 38 mm lang, 25 mm breed en 12,5 mm hoog en weegt minder dan 5 gram.

Reageer op dit artikel