artikel

Geen recyclingbijdrage NiMH-batterijpakket

Onderdelen & Accessoires

Geen recyclingbijdrage NiMH-batterijpakket
In Nederland is in 2015 zo’n 105.000 kilogram aan fietsaccu’s ingezameld via Stibat, 18.000 méér dan het jaar ervoor. Foto Stibat

EBSC bericht in de laatste nieuwsbrief dat voor NiMH-batterijpakketten geen recyclingbijdrage wordt gefactureerd. Per 1 januari 2014 wordt door fabrikanten een bijdrage berekend voor recycling van batterijpakketten door Stibat. Het is echter gebleken dat Stibat aan fabrikanten uitsluitend een bijdrage vraagt voor Li-ion batterijpakketten, en niet voor NiMH batterijpakketten.

EBSC meldt dat het de recyclingbijdrage voor NiMH batterijpakketten voortaan niet meer zal doorberekenen aan de dealer en dat de reeds in rekening gebrachte bijdrages voor NiMH batterijpakketten zullen worden gecrediteerd.

EBSC Tevredenheidsonderzoek

EBSC houdt ook dit jaar weer een klanttevredenheidsonderzoek in samenwerking met onderzoeksbureau Customeyes. In totaal zullen 1.000 geselecteerde dealers binnenkort per e-mail een vragenlijst ontvangen. Aan de hand van dit onderzoek ziet EBSC in hoeverre dealers hun services waarderen en wat verbeterpunten zijn. Hiermee kan het gericht aan de slag. EBSC stelt deelname van de dealer aan dit onderzoek zeer op prijs.

Reageer op dit artikel