artikel

Schwalbe Energizer Familie

Onderdelen & Accessoires

Schwalbe Energizer Familie
Naast de zeer specifieke e-bike banden van de Energizer Familie, heeft de nieuwe Schwalbe Marathon Plus 2014 ook het e-bike ready keurmerk ECE 75R.

Schwalbe biedt met de Energizer, Energizer Pro, Energizer plus en Energizer plus Tour een veelzijdig programma aan echte e-bike banden; de Energizer Familie. Naast de zeer specifieke e-bike banden van de Energizer Familie, heeft de nieuwe Schwalbe Marathon Plus 2014 ook het e-bike ready keurmerk ECE 75R.

Bij e-bikes zijn de belasting en gemiddelde snelheid hoger. Het grote voordeel van Energizer banden met het ECE-75R keurmerk, die tevens geschikt zijn voor speed pedelecs, zit hem vooral in de grip. Door de hogere gemiddelde snelheid is automatisch de betere grip in bochten uiterst belangrijk.

Sneller lek door hoger gewicht

Naast grip is anti-lek het tweede sleutelwoord als het gaat om e-bike banden. De kans op lekrijden is op een e-bike hoger, vooral vanwege het hogere gewicht van de fiets. Als men lek rijdt, is de fiets minder makkelijk hanteerbaar vanwege het gewicht. Bovendien is het verwisselen van een achterband (binnenband en/of buitenband) complexer bij een e-bike en brengt dus hogere kosten met zich mee. Alle reden om de consument te adviseren om speciale e-bike banden te laten monteren.

Reageer op dit artikel