artikel

Endura Movistar teamkleding voor consument

Onderdelen & Accessoires

Endura Movistar teamkleding voor consument
De teamkleding van het ProTour Movistar team is één-op-één beschikbaar voor de gewone wielrenner.

De teamkleding van het ProTour Movistar team voor 2014 is gepresenteerd. Binnen het team bevinden zich kampioenen als Quintana en Valverde. Het goede nieuws, de teamkleding is één-op-één beschikbaar voor de gewone wielrenner.

De kleding die de grote sterren dragen is identiek aan de kleding die in de winkel wordt verkocht aan de consument. Geen sprake van imitatie, en ook wordt hetzelfde materiaal gebruikt als voor het profteam. Het gaat om de complete set; van top-tot-teen outfit inclusief petje, arm- en beenwarmers, handschoenen en sokken.

Stock rotatie

Het unique selling point van Endura fietskleding is de stock rotatie. De vaste collectie kent een looptijd van minstens drie jaar, waarbij om de zoveel tijd een klein deel van de collectie wordt vervangen. Daarbij komt voor dealers van Endura het grote voordeel dat onverkochte kleding, onder bepaalde voorwaarden, geretourneerd kan worden en geruild tegen courantere modellen. In Livingston, Schotland, is een doorlopende voorraad beschikbaar.

POS-materiaal

Endura brengt een rustige collectie, zonder schreeuwerige prints. De collectie is voor dit seizoen aangevuld met een helm en een grote sporttas. Endura levert bij zijn assortiment bijpassend POS-materiaal, bijvoorbeeld de vitrinekast voor de uitgebreide brillencollectie, die inmiddels bestaat uit 24 verschillende modellen. Jaap van Hoof, accountmanager voor België en Nederland, vertelt over de Endura accessoires. “We zijn met accessoires zoals brillen en helmen begonnen omdat we merken dat dealers graag bij één leverancier wil kopen. We werken met winkels, sportspecialisten, die voeling hebben met hun klanten en dynamisch meegaan met marktontwikkelingen, zoals internet. Voorheen was je pui je uithangbord, nu is dat internet.”

Compressie

In de collectie voor dit seizoen is gebruikgemaakt van het Coldblack materiaal. Dat levert extra compressie op en is 10 procent koeler dan zonder de coldblack component. Het is toegepast in het nieuwe bibshort FS260-ProSL. Deze weegt de helft minder dan zijn voorganger, de gewone FS260-Pro. Bij de ProSL komt een zeem in drie verschillende breedtes. Een speciaal meetsysteem om te bepalen welke maat geschikt is, is in de maak.

Whisky shirts

Endura doet zijn thuisbasis eer aan met een paar kekke shirts die qua design zijn gebaseerd op Schotse whiskymerken, zoals Tobermory. Ze worden verkocht in een bijbehorende verpakking zoals voor de oorspronkelijke fles is gemaakt. “Enorme hardlopers,” aldus Van Hoof. Nieuw is verder het MTB single track shirt in een light versie. Dit is synthetisch materiaal maar voelt aan als katoen en is extra sneldrogend. Winkelprijs € 30,-. Ook nieuw is de MT500 jas en het MT500 rainshort, wijdvallende en optimaal tegen regen beschermende kleding. De voorganger van het short is de MT500 spray baggy die een UpDown69 Award kreeg.

Reageer op dit artikel