artikel

E-bikebanden bieden kansen

Onderdelen & Accessoires

E-bikebanden bieden kansen
E-bikebanden hebben het ECE R75 keurmerk, waardoor ze ook geschikt zijn voor snelheden tot 50 kilometer per uur.

Voor race- en mountainbikebanden komt de consument gericht naar de winkel en weet exact wat hij wil. E-bikebanden bieden dezelfde kans. Door zijn unieke eigenschappen, onmisbaar voor de e-bike berijder, krijgt de e-bikeband makkelijker een eigen ‘gezicht’ en is daarmee een extra trigger om de consument naar de winkel te krijgen.

E-bikebanden bieden nog meer USP’s. Kijkend naar de praktijk van de auto, voor een e-bike is een kilometerbeurtensysteem, zoals voor de auto geldt, veel voor de hand liggender dan voor een gewone fiets. Dat biedt de gelegenheid om de banden te controleren en de klant eventueel te adviseren om nieuwe banden te laten monteren. Voor een e-bike geldt dat de banden nog crucialer zijn voor de veiligheid van de fietser, wegens de grotere belasting van de banden.

Lekke band is ergernis nummer 1

Uit onderzoek is gebleken dat e-bikegebruikers een lekke band als de grootste ergernis ervaren, en niet een lege accu. Met een lege accu houden e-bike berijders van te voren rekening, en kunnen met een meegenomen lader de accu makkelijk weer opladen of eventueel doorfietsen zonder ondersteuning. Een lekke band verwisselen bij een e-bike doe je echter niet zo maar even zelf en overal.

Geschikt voor zwaardere belasting

E-bike banden hebben speciale eigenschappen die ze geschikt maken voor zwaardere belasting, en ze moeten voldoen aan Europese richtlijnen volgens het ECE R75 keurmerk. Dat keurmerk is verplicht voor banden die zijn gemonteerd onder motor aangedreven voertuigen die een maximum snelheid van 50 kilometer per uur kunnen halen. Alle merkbanden voor e-bikes voldoen aan deze ECE R75 richtlijn.

Reageer op dit artikel