artikel

Vredesteins ontwerpfilosofie Sensibilità

Onderdelen & Accessoires

Vredesteins ontwerpfilosofie Sensibilità
Sensibilità heet de ontwerpfilosofie van Vredestein Bicycle Tyres.

Gevoel, zintuigelijke ervaring, dat is de basis waarop Vredestein zijn fietsbandendesign baseert. Rijden op pure intuïtie en alles onder controle hebben, alsof je een extra zintuig hebt. Dit zijn kernwoorden uit de Vredestein-filosofie bij de ontwikkeling van de nieuwe banden voor 2014.

In het nieuwe Global R&D Centre van Apollo Tyres in Enschede is alle kennis, ervaring, en technologie samengebracht. Daar werken meer dan honderd R&D-specialisten van over de hele wereld aan de ontwikkeling van banden van de toekomst. Waarbij de ervaring met autobanden voor verschillende toepassingen meehelpt om steeds betere fietsbanden te maken.

Sensibilità

Sensibilità heet de ontwerpfilosofie van Vredestein Bicycle Tyres. Doel is fietsbanden te ontwikkelen die de zintuigelijke fietservaring verbeteren. Bijvoorbeeld door de stijfheid van het frame, die aanzienlijk is toegenomen door de toepassing van carbon, te compenseren. Een goed voorbeeld van zo’n ‘compenserende’ band is de Fortezza Senso, de eerste band die is ontwikkeld op basis van Sensibilità. Dankzij zijn uitmuntende eigenschappen zorgt deze band voor een unieke fietservaring dankzij meer grip, lagere rolweerstand en verbeterde rij- en stuureigenschappen.

Size matters

Voor de MTB-banden range 2014 is veel energie gestoken in innovatie. Het resultaat is rubbercompounds met bijzondere eigenschappen die in de praktijk goed van pas komen, zoals optimale stuurstabiliteit, extra grip, hoog rijcomfort en lage rolweerstand. Ook de profielen van de MTB-banden worden continu doorontwikkeld. De actuele ontwikkelingen op mountainbikegebied worden daarbij op de voet gevolgd. Zo is er een nieuwe serie banden ontwikkeld voor de wielmaten 26”, 650b (27,5”) en 29”. Elk met zijn maatgerelateerde, specifieke kwaliteiten. Want hoe kleiner het wiel, des te groter de wendbaarheid. En hoe groter de wielmaat, hoe meer snelheid wordt ontwikkeld. Vredestein ontwikkelt maatwerk voor succes.

Reageer op dit artikel