artikel

Terugroepactie SRAM hydraulische velgremmen

Onderdelen & Accessoires

Terugroepactie SRAM hydraulische velgremmen
SRAM doet een terugroepactie voor de RED 22 en S-700 hydraulische velgremmen (Hydraulic Road Brakes).

SRAM doet een terugroepactie voor de RED 22 en S-700 hydraulische velgremmen (Hydraulic Road Brakes). Dit op basis van in tests gevonden technische problemen. De terugroepactie is uit performance en veiligheidsoverwegingen. Er hebben zich geen defecten of ongelukken voorgedaan in gebruikssituaties.

Sinds vorige week is SRAM proactief fietsfabrikanten, merken en distributeurs aan het benaderen om actie te ondernemen ten aanzien van de hydraulische velgremmen. Ook zijn de bevindingen uit de tests gerapporteerd aan de Amerikaans CPSC zodat daar safety recalls kunnen worden gedaan. In Europa worden betrokken partijen ingelicht.

Serienummers

De range waar het defect bij is ontdekt, heeft de serienummers 36T30993767 tot en met 42T39407156. De terugroepactie geldt effectief voor minder dan 500 remmen wereldwijd. SRAM baseert dit op verkoopgegevens. Het serienummer is te vinden op de remklauw en op de verpakking.

Reageer op dit artikel