artikel

Lock8 is ‘slim’ fietsslot

Onderdelen & Accessoires

Lock8 is ‘slim’ fietsslot
Lock8, het slot dat per smartphone geopend en vergrendeld kan worden.

Met het ‘slimme’ fietsslot brengt Lock8 een wereldpremière op de markt, een slot dat gebruikmaakt van antidiefstalinrichting met afstandsbediening. Lock8 maakt gebruik van smartphones als elektronische sleutel. Een app organiseert de slimme antidiefstalinrichting met veiligheidscode, alarmfunctie en gps-lokalisatie.

Lock8 brengt een nieuwe generatie fietssloten op de markt. Met Lock8, het eerste slot ter wereld dat per smartphone geopend en vergrendeld kan worden, hebben de beide stichters van de onderneming Franz Salzmann en Daniel Zajarias-Fainsod de markt voor fietssloten ingrijpend veranderd.

Registratie van de Lock8 community zorgt voor extra veiligheid

De eigenaar van een fiets wordt onmiddellijk via een bericht op zijn smartphone gealarmeerd wanneer iemand probeert het slot met geweld te openen. Daarnaast kan de fiets bijvoorbeeld te allen tijde via gps opgespoord worden. Vandaar de naam van het innovatieve slot; Lock8, dat wordt uitgesproken zoals het Engelse werkwoord locate (= lokaliseren, vinden, opsporen).

Bike sharing stimuleren

Ontwikkelaar Zajarias-Fainsod licht toe hoe Lock8 het thema Bike sharing in steden kan herdefiniëren: “Als bijvoorbeeld een vriend dringend een fiets nodig heeft, krijgt hij van de eigenaar de smartphone code, de zogenaamde ‘e-Key’ voor het slot. De gps-functie brengt hem doelgericht naar de fiets.” Extra veiligheid biedt de Lock8 community: iedere gebruiker kan zich online registreren en fietsen, die andere Lock8-gebruikers als gestolen melden, met gps vinden.

Hoe functioneert de e-Key?

Het systeem is veilig en praktisch in het leven van alledag, en eenvoudig te bedienen: de gebruiker van het Lock8-fietsslot downloadt de Lock8-app voor zijn smartphone. Aan de hand daarvan kan hij zijn fiets registreren en zijn individuele veiligheidscode aanmaken. Met een aanraking van het touchscreen wordt de fiets veilig vergrendeld of ontgrendeld.

Op afstand bedienbaar

De app kan ook zodanig worden geprogrammeerd dat het slot automatisch opengaat zodra de gebruiker nog slechts een paar meter van de fiets verwijderd is. Meer informatie over het ‘slimme’ slot op www.lock8.me.

Reageer op dit artikel