artikel

GIO awards voor Yepp Cargo en Upp

Onderdelen & Accessoires

GIO awards voor Yepp Cargo en Upp
Met de Yepp Cargo wordt het parkeerprobleem van fietsen met een mand of een krat op innovatieve wijze opgelost.

De Yepp Cargo en Yepp Upp zijn onderscheiden met de GIO Award 2013. Ze behoren daarmee tot een groep erkende innovatieve producten. Producten die de commerciële kracht van design laten zien komen in aanmerking voor een erkenning. Naast de esthetiek worden vooral functionaliteit, innovatie en materiaalkeuze van het ontwerp beoordeeld.

Dankzij de unieke Yepp Cargo wordt het parkeerprobleem van fietsen met een mand of een krat op innovatieve wijze opgelost. De Yepp Cargo serie is geheel inklapbaar en is leverbaar in de volgende uitvoeringen: Boxx (met harde schaaldelen), Cosmo (zelfde zachte materiaal als de Yepp zitjes) en Flexx (textiel of bisonyl).

Past vrijwel altijd

De Cargo past op vrijwel iedere voordrager maar werkt optimaal met de eigen dragers van Yepp. Er is een keuze uit twee voordragers: de Crown versie voor montage op de kroon en de Frame versie voor montage op het balhoofd van het fietsframe. Kenmerk van de Cargo dragers is dat ze smal en compact zijn waardoor het parkeergemak verzekerd is. Ten behoeve van een veilig fietsgedrag adviseert Yepp een maximale belasting tot 5 kg.

Van fietszitje naar kinderstoel

Ook de Yepp Upp is onderscheiden met de GIO Award 2013. Met de Yepp Upp kan de Yepp Mini in een handomdraai als bijzet kinderstoel gebruikt worden en is slechts met één klik te bevestigen op de Yepp Upp. De Yepp Upp is evenals de Yepp Mini en Yepp Maxi ontworpen door Van der Veer Designers uit Geldermalsen.

Designlink

De jaarlijkse Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp wordt georganiseerd door Designlink, een platform voor hoogwaardige initiatieven met als doel de ‘designketen’ te professionaliseren. De GIO Erkenning is een onafhankelijke bekroning voor design vakmanschap en het nationale keurmerk voor Goed industrieel Ontwerp in Nederland.

Reageer op dit artikel