nieuws

Actie Juncker Bike Parts brengt 125 fietsen op

Home 8374

Actie Juncker Bike Parts brengt 125 fietsen op
Marketing Manager van Juncker Bike Parts Anton Nijhuis (links) en Jeroen Snijders Blok (COO, rechts) overhandigen de cheque aan Kristina Jasiunaite, Development Director World Bicycle Relief. Foto Juncker Bike Parts

Juncker bike Parts heeft de afgelopen periode geld ingezameld met de Back2school actie voor World Bicycle Relief. De vakhandel heeft daarbij geld gestort voor het goede doel en ook Juncker Bike Parts doneerde een bedrag waarmee samen 125 fietsen aangeschaft kunnen worden.

Op 6 november 2017 werd de cheque overhandigd aan World Bicycle Relief in het bijzijn van COO Jeroen Snijders Blok, Marketing Manager Juncker Bike Parts Anton Nijhuis en Kristina Jasiunaite, Development Director World Bicycle Relief.

Eén fiets zorgt voor vervoer 7 personen

“De impact is vele malen groter dan je denkt”, aldus COO Jeroen Snijders Blok. Eén fiets zorgt er namelijk voor dat gemiddeld zeven personen, wonend op het Afrikaanse platteland, een enorm voordeel hebben bij het overbruggen van afstanden, die men anders zou moeten lopen. De ‘reistijd’ wordt verkort met een factor 3-4. Dit geldt voor het halen van water bij de waterput, het naar school gaan, voor het bezoeken van patiënten door verpleegsters, het vervoer van melk naar de centrale melktank inzamelplaats en nog vele andere dagelijkse activiteiten. 125 fietsen hebben dus invloed op bijna 1.000 kinderen en volwassenen.

Oerdegelijke Buffalo fietsen

De fietsen van Buffalo Bicycle zijn specifiek ontwikkeld voor de ruwe omgeving in Afrika. De fietsen worden lokaal geassembleerd en voor elk project worden er ook fietsenmakers opgeleid. Dankzij de oerdegelijke uitvoering van de Buffalo fietsen, kunnen er gemakkelijk meerdere personen op één fiets. De Buffalo fietsen hebben een stevig stalen frame. Daarnaast heeft de bagagedrager een capaciteit van 100 kg.

 

Reageer op dit artikel