nieuws

Nederlandse retail niet klaar voor mobiele revolutie

Home 1465

Nederlandse retail niet klaar voor mobiele revolutie
Ruim 30 procent van de kopers haakt alsnog af als de mobiele website niet goed werkt.

Websites van Nederlandse retailers zijn in veel gevallen niet goed ingericht voor mobiel shoppen, blijkt uit onderzoek van adviesbureau OneRetail onder 37 retailers. Het bedrijf inspecteerde de sites op het afronden van een aankoop.

Slechts een handvol bedrijven heeft deze belangrijke stap goed onder de knie. Een forse misser voor de winkeliers: ruim 30 procent van de kopers haakt alsnog af als de mobiele website niet goed werkt. De grootste online winkels van Nederland, wehkamp, bol.com en Coolblue, presteren op dit gebied het beste.

Weinig aandacht voor ‘mobile’

Online shoppen op de mobiel is de snelst groeiende manier van winkelen in Nederland en dat neemt de komende tijd alleen maar toe. De Nederlander oriënteert en koopt steeds vaker op zijn mobiel, al gaat dat laatste dus veel moeizamer dan het eerste.

Mobile first

“E-commerce in Nederland is over het algemeen van hoog niveau, aan ‘mobile’ lijken veel Nederlandse retailers desondanks weinig aandacht te besteden. ‘Mobile first’ is weliswaar een term waar veel bedrijven mee schermen, maar in de praktijk komt daar vaak niet veel van terecht”, zegt Kasper Muileboom, partner van OneRetail.

Lees ook
45% van de Nederlanders kiest stenen winkel boven webshop

Helft fietsenmakers heeft geen eigen website

Veelgemaakte fouten

Veelgemaakte fouten bij Nederlandse retailers zijn onder andere onnodige invulvelden, het verdwijnen van de ingevulde gegevens bij het wisselen van betaalmethode en het verplicht aanmaken van een account. Vooral online winkeliers in de speelgoed- en schoenenbranche bedienen hun online mobile klant erg matig.

Over OneRetail

In 2015 is het Rotterdamse OneRetail gestart door Tachmy Dilmy en Kasper Muileboom. OneRetail helpt bedrijven om meer uit e-commerce te halen door het ontwikkelen van organisaties en teams.

Reageer op dit artikel