nieuws

Gazelle toont collectie 2018 in vernieuwd Experience Center

Home 12880

Gazelle toont collectie 2018 in vernieuwd Experience Center
Het Experience Center van Gazelle in Amersfoort was dit jaar de locatie van de jaarlijkse dealershow. Foto Gazelle en Peter Venema

Gazelle hield afgelopen maandag de jaarlijkse preview van de nieuwe collectie in het eigen Experience Center in Amersfoort, dat op een aantal punten is verbeterd. Er is meer beleving toegevoegd, waaronder een kijkje in de nieuwe fabriek in Dieren in het Gazelle Innovation & Production Center zodat consumenten kunnen zien waar de getoonde fietsen gemaakt worden.

Algemeen directeur Huub Lamers geeft sinds twee jaar leiding aan het bedrijf en hij bedankte de dealers voor de gezamenlijke omzet. “We zijn onbetwist marktleider in e-bikes volgens het GfK en we zullen in dit segment blijven innoveren.” Ferdi Ertekin, commercieel directeur van Gazelle, benadrukte de sterke band tussen het bedrijf en de dealers: “Gazelle Dieren is onlosmakelijk verbonden met Gazelle dealers. In veel gevallen is er sprake van een jarenlange band, waarvan sommigen al meer dan 100 jaar.”

Problemen opgelost

Volgens Ertekin heeft Gazelle de laatste jaren hard gewerkt om de relatie te versterken: “De eerste jaren bij Pon moesten er veel problemen opgelost worden. Dat zorgde in die jaren voor nogal wat eenrichtingsverkeer. Maar de afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet. Nu staat er een goede basis. We luisteren meer naar dealers. Dat hebben we afgelopen jaar gedaan door met 40 medewerkers een dag mee te werken bij dealers zodat wij goed weten wat er speelt. Dat gaan we ook komend jaar weer doen.”

Dealersessies Gazelle

Verder houdt Gazelle net als in 2017 ook volgend jaar weer kleinere sessies op verschillende locaties in het land om te praten over het beleid en eventuele verbeterpunten. Ertekin gaf aan dat afgelopen jaar het retourenproces verder verbeterd is. “En de dealerportal is er nu eindelijk. Voor het eind van het jaar is iedereen over.”

Commercieel directeur Ferdi Ertekin. Foto Gazelle en Peter Venema

Gazelle heeft afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een aantal dealers volgens Ertekin: “Met onze nieuwe dealerstrategie die we een aantal jaren hebben ingezet, moeten we soms moeilijke keuzes maken. Maar we hebben ervoor gekozen met een kleiner en sterker dealernetwerk te gaan werken.”

Line-up voor 2018

Gazelle CityGo – Foto Gazelle

In de nieuwe collectie voor 2018 valt de CityGo op, een nieuwe stadsfiets met een stijlvol design. De CityGo heeft een opvallende bovenbuiskleur die anders is dan het frame. Bij de uitvoering met drie versnellingen zit boven de bracket een handig opbergbakje voor een kettingslot. Een oranje versie van de CityGo is er voor TeamNL, voor de Nederlandse olympiërs die mee gaan doen aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang in februari volgend jaar.

Alle foto’s hieronder zijn op volledige schermgrootte te zien door op het full screen icoontje rechtsonder in de foto’s te klikken. 

Foto's

Reageer op dit artikel