nieuws

Grootste fietsenstalling van Nederland geopend in Utrecht

Home 2769

Grootste fietsenstalling van Nederland geopend in Utrecht
Het interieur van ondergrondse fietsenstalling aan de Jaarbeurskant van het Centraal Station. Foto ANP Sem van der Wal

Vlakbij treinstation Utrecht Centraal, aan de Jaarbeurskant, is afgelopen maandag de grootste fietsenstalling van Nederland geopend. Deze biedt nu plaats aan 6.000 fietsen. Als de stalling helemaal klaar is in 2018 kunnen er 12.500 fietsen geparkeerd worden en is daarmee dan de grootste van de wereld.

De fietsenstalling bestaat uit drie lagen. De gebruiker checkt in met zijn of haar OV-chipkaart. De eerste 24 uur is het stallen gratis, daarna kost het € 1,25 per dag. Er is een aparte ruimte voor abonnementshouders, verder zijn er 720 OV-fietsen en er is een winkel met werkplaats voor fietsreparaties.

’s Werelds grootste

Als de fietsenstalling helemaal klaar is, is deze de grootste van de wereld. In Tokio is een stalling met 9.400 plaatsen. In Den Haag is men ook bezig met een ondergrondse stalling bij Centraal Station. Daarin kunnen ongeveer 8.500 fietsen worden geparkeerd. Deze gaat begin 2018 open.

Reageer op dit artikel