nieuws

Bike Europe congres over omnichannel

Home 1136

Bike Europe congres over omnichannel
Messe Friedrichshafen (Eurobike) was in 2016 gastheer van de succesvolle Bike Europe conferentie over Supply Chain. Dit jaar is het hoofdthema Omnichannel. Foto Bike europe

Bike Europe, de internationale vaktitel van Vakmedianet B+B waartoe ook Tweewieler behoort, organiseert voorafgaand aan Eurobike 2017 een congres over omnichannel. Centrale vraag tijdens de conferentie is hoe de fietsindustrie inspeelt op de veranderde klantreis van de consument.

Consumenten oriënteren zich tegenwoordig anders dan voorheen. De oriëntatiefase speelt zich grotendeels online af. Vervolgens kan de consument online zijn aankoop doen, of vindt er een conversie plaats naar een aankoop in de winkel.

Consequenties voor hele distributieketen

Deze nieuwe manier van oriënteren en aankopen heeft als gevolg dat de consument heel veel keuze heeft, die keuze zeer transparant is, en hij zijn product direct in huis wil hebben. Dat heeft gevolgen voor de hele distributieketen, te beginnen bij de producent. Die kan succesvol blijven door heel dicht op die consument te zitten, anders zijn andere leveranciers hem te vlug af. De uitdagingen die het dicht op de consument zitten met zich meebrengt, is het onderwerp van het congres, dat als titel heeft meegekregen: Omnichannel challenges.

Programma congres omnichannel

  • Omnichannel nu en morgen
  • Consumer direct produceren, consequenties
  • Ordergestuurd produceren, logistieke aspecten
  • Omnichannel effect op prijsstrategie
  • Samenwerking qua planning en delen van data

Registratie

Het congres vindt plaats op dinsdag 29 augustus 2017 van 13:00 uur tot 17:00 uur. Plaats: Eurobike, Messe Friedrichshafen (bij de Bodensee). Aansluitend is een borrel. Deelnemers betalen € 195,-. Abonnees van Bike Europe betalen € 145,-.  Meer informatie en registratie op www.bike-eu-conference.com. Kennispartner is Accell Group.

Reageer op dit artikel