nieuws

Fietsfeitjes Beslist.nl over Nederland Fietsland

Home 1188

Fietsfeitjes Beslist.nl over Nederland Fietsland
Plaatje uit de infographic van de drukste en meeste fietspaden per provincie.

De Fietsersbond en het online warenhuis beslist.nl hebben samen de infographic ‘Nederland Fietsland’ gepubliceerd met fietsfeitjes van 2017. Zoals waar de drukste fietspaden van Nederland te vinden zijn, de populariteit van de e-bike en fietsmerken waar op gezocht wordt.

Samen fietsen Nederlanders ieder jaar zo’n 15 miljard kilometer. Gemiddeld maakt een Nederlander zo’n 250 tot 300 fietsritten per jaar, zo blijkt uit de gegevens van de Fietsersbond. De gemiddelde lengte van een recreatieve fietstocht is maar liefst 20,5 kilometer.

E-bike in de lift

Het aandeel elektrische fietsen neemt toe. Bijna 30% van de nieuw verkochte fietsen in Nederland is elektrisch. Ook bij beslist.nl wordt er veel gekeken naar elektrische fietsen. Verder zijn de mountainbikes, stadsfietsen en transportfietsen erg populair bij het online warenhuis. De transportfiets is vooral populair bij middelbare scholieren. Op beslist.nl worden onder andere de fietsen van Sparta, Batavus en Gazelle het vaakst bekeken. De populairste merken kinderfietsen zijn onder andere Volare en Dino Bikes.

Drukste fietspaden

Nederland telt ruim 35.000 kilometer aan fietspad. Met 1,7 kilometer fietspad per vierkante kilometer, is Zuid-Holland de provincie met het grootste oppervlakte aan fietspaden. De drukste fietspaden liggen niet in Zuid-Holland, maar in Utrecht, Amsterdam, Groningen en Nijmegen:

  •       Utrecht – Smakelaarsveld, Vredenburg, Jaarbeursplein
  •       Amsterdam – de Ruijterkade en de Weesperzijde
  •       Groningen – Grote Markt
  •       Nijmegen – van Diemerbroeckstraat

Infographic Nederland fietsland

Infographic Nederland fietsland (en elektrische fietsen) beslist.nl
Reageer op dit artikel