nieuws

VVD, D66 en GroenLinks over kabinetsplannen mobiliteit

Home 1287

VVD, D66 en GroenLinks over kabinetsplannen mobiliteit
Steven van Eijck in gesprek met Nynke de Jong tijdens het Tweewieler Retail Trends congres. Foto Jan-Willem Schouten

Wat zijn de eerste drie maatregelen die D66, VVD en GroenLinks nemen als een van hen een nieuwe minister van Infrastructuur en Milieu mag leveren in een volgend kabinet? In deze video reageert RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck op de plannen van politici Salima Belhaj (D66), Barbara Visser (VVD) en Huib van Essen (GroenLinks).

Salima Belhaj van D66 noemt het bestrijden van files, het zo snel mogelijk uitrollen van fietssnelpaden en prioriteit voor verkeersveiligheid als de drie belangrijkste punten op het gebied van mobiliteit. Barbara Visser van VVD zoemt in op het investeren in de infrastructuur, meer aandacht voor de reiziger in het openbaar vervoer en nieuwe mobiliteit in de vorm van zelfstandig rijdende auto’s en vrachtwagens die in ‘treintjes’ rijden.

Betalen per kilometer

Dit staat recht tegenover de standpunten van Huib van Essen van GroenLinks die juist vindt dat er veel te veel is geïnvesteerd in asfalt en er juist meer geld moet naar het openbaar vervoer en de fiets. Verder is hij voor het invoeren van betalen per kilometer en hij wil werk maken van schone mobiliteit en daarbij elektrische auto’s omarmen. In deze video ziet u hoe Steven van Eijck van RAI Vereniging reageert op de plannen van deze drie politici.

Reageer op dit artikel