nieuws

Annemarie Visser benoemd tot hoofdredacteur Tweewieler

Home 870

Annemarie Visser is per 1 maart benoemd tot hoofdredacteur Tweewieler. Ze was sinds augustus 2015 al adjunct-hoofdredacteur van het magazine voor de vakhandel in de Benelux. Annemarie Visser volgt Jack Oortwijn (62) op die met tussenpozen 17 jaar hoofdredacteur van Tweewieler is geweest.

Annemarie Visser benoemd tot hoofdredacteur Tweewieler
De voltallige redactie van Tweewieler - Bike Europe (vlnr): Jan-Willem van Schaik, Hedwig Berendsen-Hooman, Jack Oortwijn, Annemarie Visser. Foto Jan-Willem Schouten

Annemarie Visser is geen onbekende in de fietsbranche doordat ze al sinds 1999 werkzaam is voor Tweewieler; eerst als redacteur en eindredacteur en sinds 2015 als adjunct-hoofdredacteur. Haar benoeming tot hoofdredacteur heeft te maken met de uitbreiding van het takenpakket van Jack Oortwijn. Als hoofdredacteur van het internationale vakblad voor de fietssector – Bike Europe – is hij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van internationale congressen en conferenties voor de fiets- en e-bike-industrie.

Synergievoordelen Tweewieler en Bike Europe

Oortwijn is sinds de start van Bike Europe in 1996 hoofdredacteur van dit Engelstalige kennisplatform voor de sector. Daarvoor was hij sinds 1985 hoofdredacteur van Tweewieler. Door een reorganisatie werd Oortwijn per 1 januari 2011 benoemd tot algemeen hoofdredacteur van Bike Europe én Tweewieler. De synergievoordelen tussen de beide titels zijn overduidelijk en zullen ook in de huidige samenstelling van de redactie een belangrijk pluspunt vormen voor beide titels.

Redactieteam

Het redactieteam van de tweewielertitels binnen B2B uitgeverij Vakmedianet ziet er nu als volgt uit. Voor Tweewieler is Annemarie Visser hoofdredacteur en Hedwig Berendsen redacteur en in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor de online activiteiten van Tweewieler. Jack Oortwijn en Jan-Willem van Schaik leveren redactionele bijdragen voor Tweewieler. Voor Bike Europe is Jack Oortwijn hoofdredacteur en Jan-Willem van Schaik adjunct-hoofdredacteur. Annemarie Visser en Hedwig Berendsen leveren voor Bike Europe eveneens redactionele bijdragen.

CV Annemarie Visser

Annemarie Visser heeft haar MSc behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze gewerkt bij adviesbureau Berenschot, in de automotive sector en bij uitgeverijen Kluwer en Reed Business. In haar vrije tijd zit Annemarie graag op de mountainbike, maakt ze muziek, en doet ze vrijwilligerswerk voor diverse culturele initiatieven in haar woonplaats.

Wijzigingen redactie augustus 2015

Reageer op dit artikel