nieuws

Schrijf in voor World Cycling Forum 2017

Home 520

Schrijf in voor World Cycling Forum 2017
Hoofdthema van World Cycling Forum is de groeiende focus op de consument en daaraan gekoppeld de mogelijkheden voor de fietsindustrie om de leveringssnelheid te verbeteren.

De World Federation of the Sporting Goods Industry (WFSGI) en Tweewieler’s zusterblad Bike Europe organiseren op 7 en 8 juni 2017 een conferentie voor de wereldwijde fietssector in Porto, Portugal. Hoofdthema van deze tweedaagse internationale conferentie is de groeiende focus op de consument en daaraan gekoppeld de mogelijkheden voor de fietsindustrie om de leveringssnelheid te verbeteren.

De fiets en e-bike industrie is zijn focus aan het verleggen. Van dealers naar consumenten. Onlineverkoop van allerlei producten blijft snel groeien en dat geldt ook voor fietsen en e-bikes. Focus op de consument is een eerste vereiste voor nieuwe businessmodellen en leidt tot een omschakeling naar omni-channel distributie strategieën. De World Cycling Forum conferentie in Porto brengt de ingrijpende gevolgen in kaart van de alsmaar groeiende onlineverkoop.

Internet en consumentengedrag

Tijdens het World Cycling Forum brengen experts het huidige én toekomstige internet-gedrag van consumenten in kaart en maken duidelijk wat dit betekent voor de fiets-retail. Dat de leveringssnelheid omhoog moet is echter nu al een concreet gegeven. Daarmee moet ook de productie veranderen. Wat gaat hier allemaal gebeuren? Moet er productie terugkomen van Azië naar Europa en zo ja, kan dat prijstechnisch gezien, of is het volledig robotiseren van die productie dan onvermijdelijk?

De antwoorden op deze belangrijke vragen zullen worden gegeven tijdens het World Cycling Forum. Daarnaast bevordert de interactieve opzet van de Conferentie evenals een reeks van netwerk-events een industrie-brede dialoog.

Gericht op topmanagers

Het World Cycling Forum is gericht op topmanagers van en beslissers bij fiets- en e-bike fabrikanten in Europa, de Verenigde Staten en Azië; inkoop en supply chain managers en op directeuren/managers van onderdelen- en accessoires-fabrikanten evenals distributeurs. Tevens op het management van winkelketens, inkooporganisaties en franchise-ondernemingen evenals brancheverenigingen en andere belanghebbenden.

Programma 2-daagse conferentie 

Tijdens het World Cycling Forum 2017 wordt tevens een kleinschalige tentoonstelling gehouden. Hier zullen de in ‘Bike Valley Portugal’ gevestigde bedrijven zich presenteren. Ook andere bedrijven kunnen hier hun initiatieven presenteren met betrekking tot het vergroten van leveringssnelheden.

Naast inspirerende sprekers omvat het conferentieprogramma ook interactieve paneldiscussies; vraag en antwoord sessies; een workshop, lunches, een cocktailparty evenals een dinercruise op de rivier die Porto doorkruist.

Inschrijfbedrag deelnemers

De World Cycling Forum deelnemersprijs voor de leden van de WFSGI bedraagt € 850,- en voor betalende Bike Europe-abonnees € 1.050,-. Voor alle andere deelnemers bedraagt de toegangsprijs € 1.250,-. De genoemde toegangsprijzen zijn inclusief 2 lunches, deelname aan de cocktailparty evenals de dinercruise.

Registratie & Sponsoring

Voor meer informatie en voor deelname-registratie: www.worldcyclingforum.org. Voor sponsormogelijkheden neem contact op met: eelcohermans@vakmedianet.nl  of  lucasvanthof@vakmedianet.nl

Over Bike Europe

BIKE Europe is het toonaangevend vakblad voor alle betrokkenen in de wereldwijde fietsindustrie. Met o.a. het laatste nieuws, marktrapporten, EU wet & regelgeving, showverslagen etc. Naast een dagelijks ge-update  website en een 2 x per week verzonden (Engelse en Chinese) digitale nieuwsbrief publiceert Bike Europe een maandelijks (Engelstalig) internationaal vakblad. Wat er ook gebeurt in de fietsindustrie, u verneemt het als eerste via www.bike-eu.com of in het maandblad. Bike Europe is een uitgave van Vakmedianet.

Over de WFSGI

Wereldwijde oplossingen door internationaal teamwork – de World Federation of the Sporting Goods Industry (WFSGI), opgericht in 1978, is ’s-werelds gezaghebbende orgaan voor de sportartikelenindustrie. Door de IOC erkent als de industrie-vertegenwoordiger binnen de Olympische familie. De WSFGI is een onafhankelijke, non-profit en non-gouvernementele vereniging van sportmerken, fabrikanten, leveranciers, detailhandelaren, nationale bonden en andere, aan de sportartikelenindustrie gerelateerde bedrijven. De WFSGI speelt een strategische rol in het wereldwijd ondersteunen en bevorderen van de sportartikelenindustrie. De WFSGI bevordert vrije en eerlijke handel en voorziet in platforms voor de intergouvernementele samenwerking met internationale organisaties op sportgebied of aanverwante gebieden. Het doel is ook om de samenwerking op het gebied van de bescherming van intellectuele-eigendomsrechten uit te breiden en mensenrechten kwesties in verband met de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dit alles kan worden gedaan door contacten met internationale organisaties zoals de IAO, de WTO, de WHO ende VN, maar ook door internationale sportbonden (FIFA, IAAF, FIVB, enz.) en het IOC, via de uitwisseling van informatie en het ophelderen van kwesties en onderwerpen, aangekaart door de verschillende commissies van de WFSGI.

Reageer op dit artikel