nieuws

Nieuwe investeerders en bekende gezichten bij BIG Bicycles

Home 3546

Nieuwe investeerders en bekende gezichten bij BIG Bicycles
Directeur Jan Hafkamp van BIG Bicycles. Foto BIG Bicycles

Om hun aandeel op de e-bike markt te kunnen vergroten, heeft BIG Bicycles twee nieuwe investeerders aangetrokken. Met deze investeerders werd afscheid genomen van Marco Aarnink die er in 2015 voor zorgde dat het bedrijf kon verhuizen naar een groter pand en een boost gaf aan de verkoop van de merken Rivel en Hollandia.

De twee nieuwe investeerders zijn Granpool GmbH, in samenwerking met private equity Saxum Corporate Finance Zrt. En als tweede het bedrijf Neuzer, een Hongaarse fietsfabrikant waarmee BIG Bicycles al jaren samenwerkt. Hiermee wordt de lange samenwerking omgezet in een joint venture en denken beide bedrijven de concurrentiepositie van BIG Bicycles te versterken en de samenwerking te vereenvoudigen. Neuzer hoopt met de joint venture schaalvoordeel te halen en kosten te besparen door hogere productie in de onlangs geopende nieuwe fabriek. In deze fabriek heeft Neuzer zich specifiek toegelegd op de productie van e-bikes.

Afscheid Marco Aarnink

Met de twee nieuwe investeerders aan boord nam BIG Bicycles afscheid van Marco Aarnink die in 2015 in het bedrijf investeerde. “Deze samenwerking heeft geleid tot een verhuizing naar een groter pand en de groei van BIG Bicycles en de merken Rivel en Hollandia. Met de fietsen en e-bikes van Rivel en Hollandia maakte BIG Bicycle in 2016 een belangrijke groei door in Europa”, aldus directeur Jan Hafkamp van BIG Bicycles. BIG fietsen heeft ook merken als Pelikaan, Mobion en Swinckels in het assortiment.

Bekende nieuwe gezichten bij BIG Bicyles

René van Wijngaarden

René van Wijngaarden

Opvallende namen bij de nieuwe personeelsleden van BIG Bicycles: René van Wijngaarden en Edwin Biesbroek. René van Wijgaarden is voormalig directeur/oprichter van EQ-Bikes, dat in 2014 failliet ging.

Edwin Biesbroek

Edwin Biesbroek

Hij gaat zich binnen BIG Bicycles als salesmanager vooral bezighouden met het op de markt zetten van de merken Rivel en Hollandia.
Edwin Biesbroek was  verkoopmanager bij Multicycle. Hij gaat zich bij BIG Bicycles als salesmanager toeleggen op het complete aanbod dat BIG bicycles voert. Daarnaast is Charlotte Voorn, ook bekend met de fietsenbranche als dochter van een rijwielhandelaar, aangenomen als accountmanager.

Reageer op dit artikel