nieuws

20,2% omzetstijging in september 2016

Home 1375

20,2% omzetstijging in september 2016
De omzet steeg in september 2016 met een gemiddelde van 20,2% ten opzichte van september vorig jaar en maakte daarmee de omzetdaling in juli en augustus ruimschoots goed. Beeld H&L Accountants & Belastingadviseurs

Na een omzetdaling in juli en augustus 2016 ten opzichte van dezelfde maanden in 2015 dreigde het 3e kwartaal onderuit te gaan. Gelukkig was de maand september bij het merendeel van de ondernemingen in de H&L Benchmarkgroep een groot succes. De omzet steeg in deze maand maar liefst met gemiddeld 20,2% ten opzichte van vorig jaar.

De trend in de rijwielbranche blijft aanhoudend positief. Dit met een gemiddelde omzetstijging tot en met september 2016 van 2,8% en een gemiddeld rendement onderaan de streep van nog steeds boven de 10% van de omzet. Het 3e kwartaal leek dit jaar roet in het eten te gaan gooien met een omzetdaling in juli en augustus van respectievelijk -2,7% en -6,4%. De zeer warme, droge en zonnige maand september maakte gelukkig in één klap alles goed.

Totale omzetstijging t/m september 1,8% 

Een stijging van meer dan 20% is natuurlijk nog steeds boven gemiddeld goed. Bij elkaar genomen is de omzet over het 3e kwartaal 2016 uiteindelijk met 1,8% gestegen ten opzichte van vorig jaar, de kosten zijn nagenoeg gelijk en het resultaat is licht gedaald met name als gevolg van een daling in de brutomarge.

Stijging opbrengsten arbeidsloon werkplaats 

Een andere trend die zich ook nog steeds doorzet in de branche is de stijging van de werkplaatsopbrengsten, het arbeidsloon. Inmiddels betreft deze opbrengstenpost gemiddeld 10% van de omzet bij de ondernemingen in de H&L Benchmarkgroep en is tot en met het 3e kwartaal wederom (0,6%) gestegen ten opzichte van vorig jaar. Deze bron van inkomsten wordt dus steeds belangrijker voor de meeste rijwielondernemingen. Het is daarom belangrijk zoals eerder aangegeven om de nodige aandacht te besteden aan het optimaliseren van uw werkplaats.

 H&L Benchmark 

De H&L Benchmark is een initiatief van H&L Accountants & Belastingadviseurs en is samengesteld uit een representatieve groep rijwielzaken in Nederland met omzetten (exclusief provisies fietsverzekeringen en opbrengsten arbeidsloon in de werkplaats) die variëren tussen de circa € 400.000,- en € 2.000.000,- op jaarbasis.

Lees het volledige artikel in de decembereditie van Tweewieler of in het Tweewieler Digitale Magazine.

Reageer op dit artikel