nieuws

Reacties op oproep fabrikanten om eerlijk te zijn

Home 1703

Reacties op oproep fabrikanten om eerlijk te zijn
Robert egthuijsen van The Bike Guru in IJmuiden doet een oproep aan de fabrikanten: wees open en eerlijk over je toekomstplannen.

Robert Egthuijsen van The Bike Guru deed een gepassioneerde oproep aan alle fabrikanten/leveranciers van fietsen: wees open en eerlijk over je plannen voor de toekomst! Te vaak worden hij en zijn collega’s ‘verrast’ door een nieuwe strategie vanuit de leverancier en daar is hij niet blij mee. Er kwamen bij Tweewieler talloze reacties binnen op zijn hartenkreet.

Egthuijsen deed een beroep op de fabrikanten. ‘Ik wil een oproep doen aan alle fabrikanten in onze branche:  Wees open en eerlijk om een goede relatie te behouden. En hoe kijken jullie als fabrikant tegen onze rol als dealer aan en hoeveel verdient de vakhandel nog in hun ogen?’

Reacties Tweewieler

In de reacties op Facebook was veel herkenning te lezen, en positieve reacties van ondernemers die een oplossing aandragen.

  • ‘Kom op mensen zoek naar mogelijkheid zoek kansen. En als we dat goed doen kan niemand om ons hem. Maak elkaar sterker in deze rustige tijden. Blijf positief helpt ook bij de verkoop in je winkel.’
  • ‘Weet je wat het is, we hebben er allemaal mee te maken en het gaat gewoon veranderen en nog sneller dan we denken en we kunnen iedereen wel de schuld gaan geven maar het gaat niks helpen.’
  • ‘Inderdaad, de branche veranderd en ja, niet in ieders voordeel. Een hindernis ontwijken is vaak makkelijker dan een hindernis nemen, denk in oplossingen en niet in problemen! Hij stelt de vraag: waar zit nu het echte probleem en hoe kun je hiermee omgaan? Ligt de oorzaak bij de leverancier of zou je zelf ook als ondernemer moeten veranderen? Wat verwacht je van je partners/leveranciers?’
  • ‘Wij runnen een middelgrote zaak en laten de grote merken links liggen. Dat werkt fantastisch, zal me nooit laten contracteren door een leverancier. Ik betaal de huur dus ik maak de dienst uit.’
  • ‘De onafhankelijke en vooruitziende ondernemer interesseert het een stuk minder wat een fabrikant doet. Zijn onafhankelijkheid geeft hem alle vrijheid om zijn bedrijf aan te passen aan de veranderende omstandigheden.’

Blog Robert Egthuijsen op tweewieler.nl

Reageer op dit artikel