nieuws

Hoge klantwaarderingen bij tussenstand verkiezing

Home 919

Hoge klantwaarderingen bij tussenstand verkiezing
Winnaar Tweewielerwinkel van het Jaar 2016 CycleCenter 53-11 wordt hier geïnterviewd bij de feestelijke uitreiking.

De verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar is in volle gang. De periode dat klanten op winkels stemmen loopt nog tot en met 13 januari 2017. Bij de eerste tussenstand op de datum 9 december waren er al meer dan 18.500 bevestigde stemmen uitgebracht, terwijl de stempagina’s op die datum nog maar 2 weken live waren!

De uitgedeelde cijfers tot die datum laten ook een mooi beeld zien van de waardering die klanten voor u hebben. De winkels die al 75 stemmen of meer hadden gehaald (de meeste boven de 200 stemmen!) scoren nagenoeg allemaal boven de 9! Het gaat dus spannend worden welke winkels straks op het podium staan als Provinciewinnaar, en welke daar dan zo bovenuit stijgt dat die zich Tweewielerwinkel van het Jaar 2017 mag noemen.

Gemiddeld cijfer geeft uiteindelijk doorslag 

Hoewel we bij deze eerste tussenstand de focus op het aantal stemmen hebben, telt voor de uiteindelijke ranking ALLEEN het gemiddelde cijfer! Het is natuurlijk fantastisch als u 1.000 of meer stemmen haalt. Dit zegt zeker iets (heel positiefs) over uw binding met uw klanten. Maar om het een eerlijke strijd te laten zijn tussen grote en kleine winkels, hebben wij ervoor gekozen elke winkel die 75 of meer stemmen haalt, mee te laten doen in de ranking.

75 stemmen nog te halen

De tussenstand per 09-12 geeft een eerste beeld van hoe enthousiast er wordt gestemd. Staat u per deze datum (na 2 weken dus) op ongeveer 20 stemmen, dan kunt u de 75-grens prima halen. Zit u eronder, dan kan dat natuurlijk ook nog, maar moet u er hard aan trekken. Een goede tip die we al gaven is: stuur uw volledige klantenkring een mail met de vraag om te stemmen. Van winkels die al veel stemmen hebben gescoord, horen we dat dit uitstekend werkt. Klanten aanspreken in de winkel ook. De meesten stemmen gewoon thuis, maar ze doen het voor u!

Stemresultaten samenvoegen 

Staat u per ongeluk toch nog 2x in de lijst met genomineerde winkels? De stemresultaten (zowel kwantitatief als kwalitatief) worden samengevoegd in de eindtelling. We vragen u wel dit expliciet aan te geven door een mail te sturen naar: vragen@tweewielerwinkelvanhetjaar.nl.

Nomineer je winkel 

Het nomineren van ontbrekende tweewielerwinkels is ook goed gedaan, zowel door de eigenaren als door consumenten. Stand per 9 december 2016: nominaties door eigenaren Nederland in totaal 108, waarvan 67 nieuwe winkels. Nominaties door eigenaren België in totaal 14, waarvan 10 nieuwe winkels. Ook vinden er nominaties door consumenten plaats. In Nederland in totaal: 540, waarvan 52 nieuwe winkels. In België in totaal 10, waarvan 5 nieuwe winkels.

Reageer op dit artikel