nieuws

Doorstartgesprekken failliet Multicycle in volle gang

Home 4162

Doorstartgesprekken failliet Multicycle in volle gang
De top 10 van tweewieler.nl laat zien dat opvolgende berichten over 'hete' onderwerpen zoals Multicycle's ondergang goed worden gelezen.

Voor accountmanager Peter Cijs kwam het faillissement van Multicycle als donderslag bij heldere hemel: “Ik was precies vier jaar aan het bouwen in Nederland en België en er was een marketing- en salesplan goedgekeurd tot en met 2021.” Inmiddels hebben zich meerdere overnamekandidaten gemeld bij de bewindvoerder. Er lopen gesprekken met twee kandidaten.

Bewindvoerder Mr J.C.A. Herstel van JPR Advocaten in Doetinchem geeft aan dat tussen de 10 en 15 partijen zich gemeld hebben voor overname. “Maar daarmee zijn we niet allemaal in gesprek.” De bewindvoerder praat momenteel met twee kandidaten die een serieuze bieding gedaan hebben. De verwachting is dat eind deze week bekend wordt of de onderhandelingen gaan lukken.

Problemen met e-bikes

Op Facebook kwamen veel reacties na het faillissement van Multicycle. Veel dealers betreuren het eind van zo’n mooi merk. Anderen geven aan dat er veel problemen waren met de e-bikes van Multicycle. Accountmanager Peter Cijs van Multicycle wil hier graag op reageren: “De ‘problemen’ met de e-bikes van Multicycle hebben betrekking op de tweede generatie Move. Die is in 2015 vervangen door het betrouwbare HES-systeem dat in eigen huis is ontwikkeld, wat staat voor finetuning en een fluisterstille en prettig ondersteuning, voor dealers een echt USP om juist een e-bike van Multicycle te verkopen.”

Column Ron Haker

Hij wil ook nog reageren op de column van Ron Haker in het novembernummer van Tweewieler: “Ron Haker schetst hierin een verkeerd beeld. Multicycle gelooft in een combinatie van online en een fysieke winkel met dezelfde prijzen. De samenwerking met onder andere Fietsenwinkel.nl en andere zakenpartners moet je ook in dat licht zien: het is belangrijk om je ook online te laten zien. Deze samenwerking is destijds aan alle dealers zowel schriftelijk als mondeling gecommuniceerd.”

Donderslag bij heldere hemel

Het faillissement kwam voor Cijs als donderslag bij heldere hemel: “Ik was precies vier jaar aan het bouwen in Nederland en België en er was een business plan tot en met 2021 goedgekeurd. We waren juist nu aan het werk met een betrouwbare e-bike, marktconform, zonder prijserosie, en we hadden er een paar nieuwe zakenpartners met potentie bij. Ik vind het bijzonder jammer. Multicycle is een te mooi merk om op de plank te laten liggen, dus ik hoop dat de onderhandelingen met de overnamekandidaten een succes worden.”

Faillissement Multicycle

Multicycle werd vrijdag 11 november failliet verklaard door de Rechtbank in Zutphen. Het faillissement betreft Multicycle Inventures Group BV en de vier werkmaatschappijen van deze holding, waaronder de Multicycle fietsenfabriek. Met het faillissement verliezen de 65 medewerkers van Multicycle hun baan.

Reageer op dit artikel