nieuws

Multicycle failliet verklaard

Home 15810

Multicycle failliet verklaard
Wat van invloed lijkt te zijn geweest op de bij Multicycle ontstane problemen is de samenwerking met Fietsenwinkel.nl en met een Chinese fabrikant van e-Totem e-bikes. Deze foto, met op de achtergrond de stand van Multicycle, is gemaakt tijdens de China Cycle Show van mei 2016. Foto Tweewieler

Multicycle is afgelopen vrijdagmiddag failliet verklaard door de Rechtbank in Zutphen. Het faillissement betreft Multicycle Inventures Group BV en de vier werkmaatschappijen van deze holding. Met dit bankroet verliezen de 65 medewerkers van Multicycle hun baan.

Het advocatenkantoor JPR advocaten te Doetinchem behandelt het Multicycle faillissement waarbij als bewindvoerder Mr J.C.A Herstel is aangesteld door de Rechtbank. Het advocatenkantoor liet op vragen van Tweewieler weten dat Multicycle zelf afgelopen woensdag 9 november de surseance van betaling heeft aangevraagd. Twee dagen later is het faillissement al uitgesproken over de holdingmaatschappij Multicycle Inventures Group BV en haar vier werkmaatschappijen waaronder de Multicycle fietsenfabriek.

Gegadigden voor doorstart

Over de kans op een doorstart van het Achterhoekse bedrijf wilde het advocatenkantoor niet meer kwijt dan dat zich hiervoor gegadigden hebben gemeld. Hoeveel gegadigden dat zijn, wilde de medewerker van bewindvoerder Herstel niet zeggen. In dit soort gevallen wordt ook niets gezegd over wie de doorstart-gegadigden zijn.

(Naschrift redactie februari 2017: inmiddels heeft Multicycle een doorstart gemaakt)
Pools bedrijf Kross neemt Multicycle over

Reageer op dit artikel