nieuws

Kampen start met pilot deelfietsplan

Home 1926

Kampen start met pilot deelfietsplan
Mobilock maakt gebruik van een app waarbij fietsen gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Foto Mobilock

Vanaf vrijdag 25 november start de gemeente Kampen in samenwerking met van DijkBikes, Impact en Mobilock een deelfietsen pilot. Dit houdt in dat gebruikers straks tijd en plaats onafhankelijk gebruik kunnen maken van deelfietsen in Kampen en omgeving.

De pilot wordt gestart met uiteindelijk tien fietsen die door de drie partners worden ingebracht. Deze fietsen krijgen het Mobilock slot geïnstalleerd. De komende weken wordt getest of het systeem aan de verwachtingen voldoet. De pilot start op vrijdag 25 november en eindigt op 31 januari. De gemeente heeft twee deelfietsen beschikbaar gesteld voor de pilot. De overige fietsen worden door Van DijkBikes  aangeboden en kunnen worden ingezet voor particulier verhuur en voor medewerkers van de gemeente Kampen en Impact.

Voor reizigers en toeristen

Wethouder Veldhoen: “We willen goede verbindingen hebben tussen de stations en het centrum. Door het vertrek van diverse lijnbussen zien we dat het Openbaar Vervoer minder aantrekkelijk wordt voor de reiziger. Ook voor toeristen moet het aantrekkelijk zijn om even de fiets te kunnen pakken voor een rondje Kampereiland”.

Samenwerking Sociaal Werkbedrijf

Gemeente Kampen heeft behoefte aan een goede mogelijkheid voor fietsuitleen. Daarnaast wil zij in de uitvoering samenwerken met het Sociaal Werkbedrijf (Impact) voor het beheer, onderhoud en logistieke diensten van de fietsen. Ook wil de gemeente gebruikmaken van lokale kennis van fietsverhuur en reparatiemogelijkheden. Het deelfietsplan is gekoppeld aan de app Mobilock.

Met Mobilock eenvoudig fietsen delen

Mobilock maakt het delen van fietsen voor werknemers, toeristen, reizigers en andere gebruikers een stuk eenvoudiger en bevordert zo het duurzame gebruik van de fiets in het verkeer. Na de pilotfase willen de initiatiefnemers van het Kamper deelfietsplan de beslissing nemen of ze samen het project willen uitvoeren met 60 fietsen. De gemeente Kampen wil zich hard maken voor het verkrijgen van subsidies voor aanschaf en beheer/onderhoud van deze fietsen. Meer informatie over de app is te vinden op: http://www.mobilock.nl/nl/hoe-werkt-het

 

Reageer op dit artikel