nieuws

Batavus lanceert veilige Wayz E-go Control Ltd

Home 721

Batavus lanceert veilige Wayz E-go Control Ltd
Batavus Wayz E-go® Control Ltd is een bijzonder stabiele en comfortabele e-bike voor de wat kleinere consument. Foto Accell Nederland

Een fraaie fiets ontwikkelen voor de oudere doelgroep, zonder daarbij stigmatiserend te zijn. Dat was de uitdaging die de ontwikkelaars van Batavus hadden voor de Wayz E-go® Control Ltd. Het resultaat is een comfortabele e-bike voor de kleinere consument. De fiets is onder andere voorzien van de stabiele ION® middenmotor en de nieuwe V-Light.

(Dit artikel verschijnt onder verantwoordelijkheid van Accell Nederland)

Een fraaie fiets ontwikkelen voor de oudere doelgroep, zonder daarbij stigmatiserend te zijn. Dat was de uitdaging die de ontwikkelaars van Batavus hadden voor de Wayz E-go® Control Ltd. Het resultaat is een bijzonder stabiele en comfortabele e-bike voor de wat kleinere consument.

Veiliger kan niet

Bij de Wayz E-go® Control Ltd. draait alles om veiligheid. Zo is de fiets voorzien van de ION® middenmotor met een speciaal rijprogramma: de acceleratie verloopt soepel en rustig en de maximumsnelheid is 20 kilometer per uur. Door de middenmotor zit het gewicht laag in de fiets. Dit in combinatie met de brede banden en kleinere wielen zorgt voor extra stabiliteit, waardoor de fietser makkelijker kan manoeuvreren. Met het mechanisch in hoogte verstelbare zadel wordt op- en afstappen bovendien nog gemakkelijker en veiliger.

Nieuwe innovatie: Batavus V-Light

Met de nieuwe V-Light achterop de Wayz E-go® Control Ltd. zijn fietsers nog beter zichtbaar en dus veiliger. De V-Light projecteert een V-vorm op de grond, waardoor verkeer achter de fiets ruimer om de fietser heen rijdt. De V-Light technologie is volledig geïntegreerd in de ION® accu in de bagagedrager van de Wayz E-go® Control Ltd.

Elegante verschijning

Het frame van de Batavus Wayz E-go® Control Ltd. heeft een onderscheidend ontwerp. De kabelinvoer is netjes weggewerkt achter de stuurpen en zorgt ervoor dat de kabels minder kwetsbaar zijn. Door de gladde lasnaden en elegante kleurstelling zal dit model bij een brede doelgroep in de smaak zal vallen. En voor wie geen zadelbediening en kleinere wielen wil, maar wel graag dezelfde kleur, heeft Batavus de Wayz E-go® Exclusive.

Vanaf december 2017 leverbaar

De Wayz E-go® Control Ltd. is vanaf december leverbaar. Eind oktober komt de Wayz E-go® Exclusive op de markt.

Reageer op dit artikel