nieuws

Pon.Bike neemt mobiele serviceverlener FietsNED over

Home 5170

Pon.Bike neemt mobiele serviceverlener FietsNED over
Met FietsNED zijn werkgevers ervan verzekerd dat personeel altijd met de fiets naar de werkplek kan komen. Foto FietsNED

Pon.Bike, eigenaar van onder andere Gazelle en BBB, gaat uitgebreidere service verlenen aan zakelijke Nederlandse fietsers. Dat gebeurt met de overname van FietsNED.

Met deze stap wil Pon.Bike zich nog nadrukkelijker richten op zakelijke klanten die fietsend naar hun werkgever gaan. De zakelijke klanten die FietsNED op dit moment bedient zijn (volgens FietsNED.nl) onder andere Shell, Unilever, Ministerie van Defensie, Domino’s Pizza’s, Airport Schiphol. Niet de minste bedrijven en instellingen dus. En volgens Pon.Bike gaat dit verder groeien omdat steeds meer bedrijven hun personeel aansporen om de auto te laten staan en in plaats daarvan de fiets te nemen.

Mobiliteitsvisie

Het personeel zover krijgen dat ze de auto voor de fiets verruilen, maakt vaak onderdeel uit van de mobiliteitsvisie van bedrijven die duurzaamheid als belangrijk thema zien. Mensen die naar kantoor fietsen zijn doorgaans vitaler en minder vaak ziek. Onder andere in Nederland bieden daarom meer en meer bedrijven aantrekkelijke leaseconstructies voor fietsen aan. De (mobiele) service zoals FietsNED die verleent is daarmee van toegevoegde waarde voor werkgevers en werknemers.

‘Versterking zakelijke vraag naar fietsleasing’

Armin Landgraf, CEO van Pon.Bike zegt hierover: “De fiets als product wordt complexer en daarnaast zien we dat de zakelijke klant hogere  eisen heeft, met name daar waar het gaat om grotere fietsvloten. Zij wensen turn-key contracten waarbij vooraf met alles rekening is gehouden, dus ook met onderhoud. Met de ondersteuning van FietsNED zijn werkgevers ervan verzekerd dat personeel altijd met de fiets naar de werkplek kan komen. Dit soort extra services zal de zakelijke vraag naar fietsleasing versterken.”
Pon.Bike baas Landgraf zegt verder: “De merken uit het fietsportfolio van Pon.Bike staan garant voor uitstekende fietsen en accessoires. Onze dealers bieden al jaren de service die verwacht mag worden bij of na aanschaf van een product. Dat blijven zij ook doen. FietsNED is de dienstverlenende partij die gestrande zakelijke fietsers uit de brand helpt.”

‘Ultieme e-bike propositie voor zakelijke markt’

Martin Leemans, algemeen directeur en oprichter van FietsNED, is ervan overtuigd dat de overname bijdraagt aan verdere groei als mobiele dienstverlener. “Via Pon.Bike verbinden we de dienstverlening van FietsNED met een sterk portfolio aan fietsmerken en mogelijkheden tot financiering en leasing. Daarmee kunnen we de ultieme e-bike propositie aanbieden voor de zakelijke markt.”
FietsNED blijft gevestigd in Oosterhout en behoudt haar zelfstandigheid. Oprichter Martin Leemans blijft aan als Managing Director en zal samen met Pon FietsNED uitbouwen.

Reageer op dit artikel