nieuws

Joost van der Wegen met pensioen

Home 1097

Joost van der Wegen met pensioen
Joost van der Wegen heeft besloten, met zijn 68ste verjaardag in zicht, om een stap terug te doen.

Joost van der Wegen heeft besloten, met zijn 68ste verjaardag in zicht, om een stap terug te doen. De laatste jaren was hij werkzaam voor Edco Engineering. Daarvoor was hij manager Trek Benelux. Joost heeft ruim 35 jaar in de tweewielerbranche gewerkt.

In april 2012 kwam Joost van der Wegen het team van Edco Engineering versterken. Met meer dan 30 jaar ervaring een ‘oude rot’ in de wielerbranche. Rob van Hoek, CEO Edco Engineering bv: “Als onderneming met vooral techneuten bleek het inzetten van een commerciële man voor Edco een logische stap. In de afgelopen jaren heeft Edco zich, mede door de inzet van Joost, ontwikkeld tot een fabrikant van fietscomponenten met de Benelux als thuisbasis en verkoop in diverse landen wereldwijd.

Eigen velgen productielijn

Nadat vorig jaar een eigen velgen productielijn is opgestart heeft Edco nu ook een USA-hoofdkantoor in Scottsdale, Arizona. Daar is ook een uitgebreid bike-fitting center neergezet en een windtunnel om de componenten verder te perfectioneren.

Rustiger aan doen

Na zijn pensionering is Joost van der Wegen nog een aantal jaren doorgegaan met werken, maar nu vind hij het tijd om het rustiger aan te doen. Zijn taken worden per 1 oktober overgenomen door Clayton Goldsmith en Ruud Kooijmans (Verkoop) en door Felix Ankoné (CFO). Zijdelings blijft Joost nog betrokken bij een aantal activiteiten van Edco zoals binnenkort de Bike MOTION in Utrecht. Van Hoek: “Namens alle medewerkers van edco engineering wens ik Joost een fijne tijd toe en bedank ik hem voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren.” Joost van der Wegen: “Na vele jaren in de branche, bij erg goede firma’s met hele mooie merken is juist Edco het prachtbedrijf waar ik mijn carrière mocht afsluiten. Technisch hoogwaardige producten, geweldige collega’s en fijne klanten.”

Reageer op dit artikel