nieuws

VanDijkbikes Kampen levert ‘Spitsfietsen’

Home 2093

VanDijkbikes Kampen levert ‘Spitsfietsen’
In het kader van het fietsstimuleringsplan Spitsfietsen heeft VanDijkbikes de eerste elektrische fietsen aan de medewerkers van Zalsman Zwolle, uitgeleverd. Foto's VanDijkbikes

Bij VanDijkbikes in Kampen is vorige maand de officiële aftrap geweest van het fietsstimuleringsplan ‘Spitsfietsen’. VanDijkbikes heeft daarbij de eerste elektrische fietsen aan de medewerkers van Zalsman, een grote drukkerij in Zwolle, mogen uitleveren.

Dit is het resultaat van een mooie samenwerking tussen het vitaliteitsplan van Zalsman, VanDijkbikes en het project Beter Benutten Zwolle Kampen (www.spitsfietsen.nl). Michel van Dijk: “Dit is een fantastische manier om meer te gaan fietsen en mee te werken aan een duurzame, vitale samenleving.” De medewerkers krijgen een renteloze lening van de werkgever, en vanuit het project Beter Benutten komt hier een bedrag bij van € 500,- per fiets voor de aanschaf ervan. Bovendien kan de deelnemer via de Beter Benutten-app ook nog € 300,- bij elkaar fietsen, waarmee de totale bijdrage via Beter Benutten op € 800,- komt.

Spitsfietsen en Beter Benutten

Spitsfietsen is een initiatief van Beter Benutten Zwolle Kampen, een mobiliteits- en bereikbaarheidsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten Zwolle Kampen stelt geld uit het bereikbaarheidsfonds ter beschikking aan projecten die een betere bereikbaarheid van organisaties of evenementen stimuleren. Ook producten of diensten met ditzelfde doel komen hiervoor in aanmerking. De subsidie heeft als doel om initiatieven van bedrijven en organisaties die bijdragen aan een betere bereikbaarheid mogelijk te maken. Zij is bedoeld als startinvestering of als een bijdrage in een deel van de kosten. Het idee hierachter is dat er veel mogelijkheden zijn die het reisgedrag van werknemers, bezoekers of studenten beïnvloeden.

VanDijkbikes

VanDijkbikes startte in april 2005 met een eerste fietsenzaak aan de Broederweg 7 in Kampen. De onderneming is inmiddels uitgegroeid tot een fietsspeciaalzaak aan de IJsseldijk 37 in Kampen, waar heel veel inwoners uit Kampen, IJsselmuiden en zelfs uit Wezep, Zwolle en Genemuiden, hun fiets hebben gekocht of in onderhoud hebben. Het team van vanDijkbikes is fietsgek en ontvangt iedere klant altijd gewoon hartelijk, adviseert eerlijk en biedt veel service.

Reageer op dit artikel