nieuws

Kroone en Liefting overgenomen door Dirk de Boer en Patrick Ebbeling

Home 7858

Kroone en Liefting overgenomen door Dirk de Boer en Patrick Ebbeling
Patrick Ebbeling en Dirk de Boer zijn de nieuwe eigenaren van Kroone en Liefting. Zij nemen het bedrijf over van René Borsjes.

Kroone en Liefting is verkocht aan Dirk de Boer en Patrick Ebbeling. Beide nieuwe eigenaren genieten bekendheid en een ruime ervaring binnen de fietsenbranche. Door middel van een aandelentransactie is het ruim 3.400 m² metende en 20 medewerkers tellende winkelbedrijf per eind april overgenomen.

Dat Kroone en Liefting BV, gevestigd in Limmen, ‘in de etalage stond’ was niet geheel onbekend binnen de branche. Eigenaar René Borsjes was al enige tijd op zoek naar een goede overnamekandidaat. In zijn zoektocht stond continuïteit en het uitbouwen van de sterke marktpositie van het bedrijf voor nu en de toekomst centraal in de breedste zin.

Nieuwe eigenaren

Die juiste partij heeft hij weloverwogen en vol vertrouwen gevonden in Dirk de Boer en Patrick Ebbeling. Beide nieuwe eigenaren hebben veel ervaring binnen de fietsenbranche. De Boer en Ebbeling waren zeer bekend met het bedrijf vanuit hun functie als toeleverancier (AGU Holding), waar zij ruim 25 jaar in verschillende functies werkzaam zijn geweest.

‘Geen moeilijke beslissing’

“Toen bij ons bekend werd dat het bedrijf in de etalage stond, in combinatie met de behoefte aan een nieuwe uitdaging, was het geen moeilijke beslissing om samen voor dit bedrijf te gaan”, zegt Patrick Ebbeling. Er waren geïnteresseerden van zowel binnen als buiten de branche voor het in 1974 gestarte Kroone en Liefting. Het winkelbedrijf behoort met ruim 3.400m² en 20 medewerkers tot de grotere en betere tweewielerspecialisten van Nederland.

AGU afkomst

Ervaring in de branche, bewezen kwaliteiten en de toekomstvisie voor het bedrijf van de Boer en Ebbeling, hebben ertoe geleid dat de keus uit de overname kandidaten op hen viel. “Wij zijn natuurlijk erg blij dat René Borsjes ons mede om deze redenen zijn bedrijf heeft gegund”, meldt Patrick Ebbeling die verder zegt: “Onze AGU afkomst heeft geleid tot de nodige verhalen binnen de branche. Ik wil benadrukken dat wij een nieuwe uitdaging zochten en het bedrijf voor eigen rekening en risico voeren.” De nieuwe eigenaren van Kroone en Liefting zullen in juni full time werkzaam zijn in hun bedrijf. Daarbij zal René Borsjes bijdragen aan een vloeiende overdracht.

 

Reageer op dit artikel