nieuws

Meer vraag dure e-bikes en sportieve fietsen zorgt voor stijging bij Accell

Home 1065

Meer vraag dure e-bikes en sportieve fietsen zorgt voor stijging bij Accell
René Takens Foto Accell Group

De omzet en het resultaat van Accell Group zijn in het eerste kwartaal 2016 toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dit kwam met name door de hogere vraag naar elektrische fietsen en sportieve fietsen in het hogere segment. Daarnaast waren de weersomstandigheden in de eerste maanden van het jaar gunstig voor de fietsverkopen.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “Het jaar 2016 is goed van start gegaan. De omzetten hebben een positieve ontwikkeling laten zien. De verkopen van elektrische fietsen namen in alle landen toe, met name in Duitsland. Maar ook in landen waar de markt voor elektrische fietsen kleiner is, stegen de omzetten in deze categorie met meer dan 10 procent. Daarnaast zien we ook een duidelijke stijging in de vraag naar onze sportieve fietsen. De gemiddelde prijs van de verkochte fietsen is daardoor hoger dan dezelfde periode in 2015. De omzet van onderdelen en accessoires lag op hetzelfde niveau als vorig jaar. De gerealiseerde hogere omzetten hebben bijgedragen aan een goede stijging van het resultaat in de eerste drie maanden van 2016. We handhaven derhalve onze verwachting voor 2016 van een verdere stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.”

Verenigde Staten

Accell Group N.V. kondigde op 1 april 2016 de verkoop van de onderdelen & accessoires (O&A) activiteiten in Noord-Amerika aan Hawley-Lambert aan, een O&A bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. Met deze transactie wil Accell Group haar focus vergroten op het kernbedrijf in de Verenigde Staten, met eigen fietsmerken en verwante handelswaren. Accell Group is tevens met Hawley-Lambert overeengekomen dat zij de exclusieve distributierechten verkrijgen voor de Verenigde Staten en Canada voor Accell Group’s eigen accessoiresmerk XLC. De omzet van de O&A activiteiten zal hierdoor circa € 15 miljoen dalen op jaarbasis. De transactie zal een positief effect hebben op het operationeel resultaat en het werkkapitaal.

Reageer op dit artikel