nieuws

Grip op je Tweewielerwinkel: leren van elkaar

Home 1079

Grip op je Tweewielerwinkel: leren van elkaar
Deelnemers en initiatiefnemer en sponsor Shimano Benelux waren weer zeer enthousiast over het trainingstraject Grip op je Tweewielerwinkel. Alle foto's: Koos Groenewold

De afsluiting van het trainingstraject Grip op je Tweewielerwinkel II heeft alweer plaatsgevonden bij Shimano Benelux in Nunspeet. Deelnemers en ook initiatiefnemer en sponsor Shimano Benelux waren ook ditmaal weer zeer enthousiast over het trainingstraject. Uit de reacties van de ondernemers blijkt dat deze training uitnodigt om daadwerkelijk met alle adviezen en tips aan de slag te gaan in de winkel.

Uit de presentaties van de belangrijkste leerpunten van het trainingstraject Grip op je Tweewielerwinkel die alle deelnemers ‘s avonds gaven, kwamen een paar gemene delers naar voren. Ten eerste dat je in dit intensieve traject veel input krijgt van de verschillende trainers, maar ook vooral heel veel leert van elkaar. Verder geven de trainers hele praktische handvatten, waarmee op een laagdrempelige manier in de winkel aan de slag kan worden gegaan. Wilco van der Hoorn (Balk Rijwielen, Hoofddorp) bijvoorbeeld zei, naar aanleiding van de workshop Product&Promotie waarbij trainster Chantal Riedemann de groep meenam in de Pearl Izumi Factory Store: “Chantal is elke dag bij ons. We veranderen regelmatig zaken in de winkel en vragen ons dan af, zou Chantal het snappen?”

Teamspirit

Niet alleen wordt de saamhorigheid binnen de groep deelnemers aan Grip op je Tweewielerwinkel steeds groter gedurende het traject, ook gaven veel ondernemers aan dat ze door Grip anders met hun team in de winkel omgaan. Jolanda van der Veeken (Van der Veeken de Fietsspecialist, Etten-Leur): “Geïnspireerd door Grip op je Tweewielerwinkel en de training Personeel&Leiderschap, ben ik mijn team anders gaan aansturen. We delen meer en bekijken nu samen hoe we voor de klant telkens weer 1 punt hoger kunnen scoren.”

Aanrader

Het trainingstraject Grip op je Tweewielerwinkel wordt georganiseerd door Shimano Benelux in samenwerking met Tweewieler. Shimano Benelux sponsort het traject. Mike Smink, senior marketing manager: “We willen heel dichtbij onze klant, de dealer, staan. Het delen van informatie is hierin een onmisbaar onderdeel voor ons. Ook in dit tweede trainingstraject constateren we dat dit uitstekend is gelukt, en dat de deelnemers enthousiast zijn.” Patrick Brakman (Neptunus Tweewielers, Cadzand): “Ik hoop dat Shimano Benelux en Tweewieler dit trainingstraject ook een derde keer organiseren. Alle belangrijke thema’s in het ondernemen in deze branche, komen hierin terug, en het uitwisselen van ervaringen met collega’s geeft de training een meerwaarde. Ik raad al mijn collega’s aan in te schrijven voor Grip op je Tweewielerwinkel, mocht die in 2016-2017 weer georganiseerd worden.”

Tweewieler houdt u vanzelfsprekend op de hoogte over een eventuele Grip op je Tweewielerwinkel III.

Reageer op dit artikel