nieuws

Pon Holdings neemt Santa Cruz Bicycles in Amerika over

Home

Pon Holdings neemt Santa Cruz Bicycles in Amerika over
Santa Cruz is een van de bedrijven in de fietsenbranche die in de afgelopen jaren door Pon zijn overgenomen. Foto: Pon

Pon Holdings heeft met onmiddellijke ingang het Amerikaanse Santa Cruz Bicycles overgenomen. Het bedrijf uit Californië is producent van mountainbikes voor het high-end segment. Het assortiment omvat 16 modellen die in 70 landen onder de merknamen Santa Cruz (heren) en Juliana (dames) worden verkocht. De belangrijkste markten op dit moment zijn de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

De onderneming is in 1993 opgericht door voormalig professioneel skateboarder Rob Roskopp en zijn compagnon Rich Novak. De eerste Santa Cruz fiets rolde een jaar later uit de fabriek in Californië. De onderneming blijft gevestigd in Santa Cruz en Rob Roskopp blijft aan als CEO. Hij zal samen met het zittende management team de drijvende kracht vormen achter de verdere uitbouw van Santa Cruz Bicycles.

Onderdeel Pon Bicycle Group

Binnen Pon Holdings wordt Santa Cruz Bicycles onderdeel van de Pon Bicycle Group. Met de overname eerder dit jaar van de internationaal opererende producent van fietskleding, -accessoires en –onderdelen, BBB Cycling, en de toevoeging van Santa Cruz zet de Pon Bicycle Group opnieuw belangrijke stappen in haar ontwikkeling. Het portfolio ziet er nu als volgt uit: Gazelle, Union, Kalkhoff, Focus, Univega, Rixe, Cervélo, Santa Cruz, Juliana en BBB Cycling.

Actief in meer dan 80 landen

De groep heeft productielocaties in onder meer Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten en is actief meer dan 80 landen. Dit jaar zullen ca. 800.000 fietsen hun weg vinden naar klanten over de hele wereld. De omzet zal naar verwachting uitkomen op ruim 600 miljoen euro. Bij Pon werken inmiddels bijna 13.000 mensen verspreid over 450 vestigingen in 32 landen.

Reageer op dit artikel