nieuws

Fietsendieven met lopers actief

Home

Fietsendieven met lopers actief
De dieven gebruiken lopers van gerenommeerde merken.

ENRA meldt dat er fietsendieven actief zijn, onder meer tijdens opstapdagen. De dieven hebben lopers in hun bezit van elk gerenommeerd slot (zie afbeelding). Hiermee maken ze moeiteloos elk fietsslot open.

De fietsendieven (twee mannen uit Litouwen) zijn op heterdaad betrapt bij het stelen van twee e-bikes bij een fietsenwinkel in Vlaardingen. De politie heeft de mannen ingerekend.

Georganiseerde criminaliteit voor fietsendiefstal

De mannen zijn getraind in Litouwen, ook in hun verhaal en antwoorden richting de politie. Daardoor staan ze ook vrij snel weer op straat. Het gaat dus echt om georganiseerde criminaliteit. ENRA heeft de situatie aangekaart bij de stichting ART.

Reageer op dit artikel