nieuws

H&L benchmark: vierde kwartaal sluit 2014 fors positief af

Home

H&L benchmark: vierde kwartaal sluit 2014 fors positief af
H&L Benchmark vierde kwartaal 2014.

Tot en met het derde kwartaal 2014 had de H&L Benchmark groep nog een kleine omzetplus van cumulatief 2,8 procent. Zoals verwacht kwam er een forse omzetplus in het vierde kwartaal door het afschaffen van het fietsplan in 2015. Hierdoor eindigt 2014 met een totale omzetstijging ten opzichte van 2013 van maar liefst 9,8 procent.

H&L Accountants & Belastingadviseurs doet na ieder kwartaal een actueel verslag in Tweewieler magazine van de ontwikkelingen in de rijwielbranche met een korte analyse van de cijfers, en licht hiermee steeds een tipje van de sluier op.

Vierde kwartaal indrukwekkend

De cijfers van het vierde kwartaal zijn ronduit indrukwekkend te noemen. De omzet oktober is +31,9 procent, omzet november + 49,6 procent en omzet december +48,8 procent ten opzichte van 2013. Een mooie afsluiting van het jaar 2014 met een gemiddelde omzetstijging van 42,9 procent in het vierde kwartaal (zie eerste informatiebullet).

Nuancering kostendaling

De kostendaling van 14,5 procent en de stijging van het rendement van 11,3 procent in het vierde kwartaal 2014 ten opzichte van het vierde kwartaal 2013 moet worden genuanceerd. De kosten en het resultaat worden namelijk procentueel afgezet tegen de omzet. Door de hoge omzet in het 4e kwartaal 2014, levert dit grote verschillen op in de kosten en het rendement ten opzichte van het 4e kwartaal 2013. Over het jaar heen genomen zijn de kosten 2 procent lager en is het resultaat 2,1 procent hoger dan in 2013.

Eerste en vierde kwartaal in de plus

Kortom, 2014 is een jaar dat het vooral moest hebben van het eerste en het vierde kwartaal. Het hoogseizoen viel tegen met als dieptepunt de maand augustus met 5,4 procent minder omzet dan het jaar ervoor. Gelukkig kwam het goed, voor de meeste ondernemers is 2014 een positief jaar geweest.

H&L Benchmark

De groep tweewielerondernemers die gebruikmaakt van de H&L Benchmark groeit snel, vertelt Daan Luijkx, partner van H&L Accountants en Belastingadviseurs. “Ondernemers zien hoe waardevol de benchmark is voor de aansturing van hun eigen onderneming. Je ziet bij de ondernemers die met de benchmarkvergelijking werken een constante bewustwording waar het goed en waar het minder goed gaat in hun onderneming. Door de uitsplitsing van resultaten zijn ze in staat doelgericht bij te sturen. We zien dat dat rendementsstijgingen oplevert van 2 procent tot meer dan 10 procent.”
Wat het werken met de H&L Benchmark voor u en uw bedrijf nog meer kan opleveren, leest u verder in Tweewieler magazine, verschijningsdatum 27 maart.

Reageer op dit artikel