nieuws

H&L Benchmark: Lichte daling derde kwartaal

Home

H&L Benchmark: Lichte daling derde kwartaal
In de tegenvallende maand augustus was de omzet gemiddeld 5,4 procent lager dan in 2013.

H&L Accountants & Belastingadviseurs publiceert eens per kwartaal de H&L Benchmark. In het derde kwartaal laat deze een lichte daling zien. De verwachting is dat het vierde kwartaal 2014 positief gaat afsluiten.

De specialist en marktleider in de rijwielbranche genereert met ingang van 2014 ieder kwartaal benchmarkcijfers: gemiddelde exploitatiecijfers van de H&L benchmark groep, bestaande uit een representatief aantal ondernemingen uit de rijwielbranche.

Resultaten in augustus vallen tegen

Na een omzetstijging van de H&L Benchmark groep in juli van 3,2 procent ten opzichte van vorig jaar, kwam de tegenvallende maand augustus waarin de omzet gemiddeld 5,4 procent lager was dan in 2013. De omzet van september was nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar. Alles bij elkaar helaas een tegenvallend derde kwartaal. Cumulatief van januari tot en met september dit jaar gelukkig nog wel een kleine omzetplus van 2,8 procent ten opzichte van 2013.

Personeelskosten gestegen

Tot en met april dit jaar liepen we nog bijna 12 procent voor qua omzet ten opzichte van vorig jaar. Deze voorsprong is eind september helaas teruggelopen tot minder dan 3 procent. Cumulatief bijna een vlakke schaats in vergelijking met vorig jaar. Dit is ook duidelijk zichtbaar in de bijgaande omzetgrafieken. De kosten zijn in het 3e kwartaal 2014 zoals u in bovenstaande ‘informatie bullet kunt zien met 1,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit is voornamelijk het gevolg van gestegen personeelskosten. De rentekosten dalen gemiddeld nog steeds. Onderaan de streep in het 3e kwartaal 2014 een lichte daling van het resultaat van 0,3 procent.

Lees het volledige H&L Benchmarkartikel in Tweewieler.

Reageer op dit artikel